Контрольна робота з теми "Чотирикутники" за підручником автора О. Істера

Про матеріал
Контрольна робота з теми "Чотирикутники. Паралелограм. Ромб. Прямокутник" за підручником автора О. Істера
Перегляд файлу

Варіант  1

  1. Периметр ромба  48 см. Знайти його сторони.                                                                          (1,5 бала)
  2. Один  з  кутів  паралелограма  дорівнює  40°.  Знайти  всі  інші  кути.                                  (1,5 бала)

3.   Один з кутів ромба у 3 рази більший за інший. Знайти всі кути ромба.                                        (1,5 бала)

4.   Дві сторони прямокутника відносяться як 2:5, а периметр дорівнює 42 см. Знайти сторони  прямокутника .                                                                                                                              (1,5 бала)   

5.   Бісектриса  кута В прямокутника ABCD ділить сторону АD на відрізки AK i  KD, які відносяться як 3:5. Знайти сторони прямокутника,  якщо його периметр дорівнює 44 см.                         (3 бали)

  1. У рівнобедрений прямокутний трикутник із катетом 22 см вписано прямокутник, який має спільний кут із трикутником. Знайти периметр прямокутника.                                                 (3 бали)

Варіант  2

  1. Знайти периметр паралелограма, у якого одна сторона дорівнює 3 см, а інша – 7 см.         (1,5 бала)
  2. Один  з  кутів  ромба  80°.  Знайти  всі  інші  кути.                                                                   (1,5 бала)

3.   Знайти  кути  паралелограма,  якщо  один  з  кутів  у  3  рази  менший  від  іншого.              (1,5 бала)

4.   Одна сторона ромба на 3 см довша від іншої сторони, а  периметр дорівнює  26 см.  Знайти  сторони  ромба.                                                                                                                             (1,5 бала)

5.   Бісектриса кута А паралелограма ABCD ділить сторону ВC на відрізки BK i  KC так, що

      ВК – СК=6 см. Знайти сторони паралелограма,  якщо його периметр дорівнює 42 см.          (3 бали)

6.   У рівнобедрений прямокутний трикутник з гіпотенузою 51 см вписано прямокутник, дві вершини якого лежать на гіпотенузі, а дві інші на катетах, причому менша сторона лежить на гіпотенузі. Знайти сторони прямокутника, якщо вони відносяться як 3:7.                                                  (3 бали)

 

doc
Додано
14 жовтня
Переглядів
105
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку