Контрольна робота з теми "Вуглеводи. Білки"

Про матеріал
Три варіанти контрольної роботи з теми "Вуглеводи. Білки" для учнів 9 класу. Підручник Попель П.П.
Перегляд файлу

Контрольна робота з теми «ВУГЛЕВОДИ. БІЛКИ

Варіант І

Початковий і середній рівні (за кожне правильно виконане завдання – 0,5 бали)

Виберіть правильні твердження:

1. Глюкоза міститься у крові людини і тварин.

2. Сахароза – вуглевод.

3. Крохмаль добре розчиняється у гарячій воді.

4. Білки утворюються з амінокислот.

 

 Виберіть правильну відповідь:

5. Формула крохмалю :

а) С6Н12О6;         б) (С6Н10О5)n;         в) С12Н22О11;       г) С2Н5ОН.

6. Сахароза це

а) білий аморфний порошок;              б) добре розчинна у воді;

в) у гарячий воді набрякає;         г) солодка на смак.

7. Глюкозу використовують :

а) як розчинник;                           б) як поживну речовину в медицині;

в) як джерело енергії;                 г) для виробництва цукру.

8. Білки-

а) належать до нуклеїнових кислот;                   б) полімерні сполука;

в)під час гідролізу утворюють суміш амінокислот.

 

Закінчіть речення:

9. Глюкоза утворюється в природі з /яких речовин?/… .

10. Амінокислоти – це … .

11. При додаванні до розчину  білка концентрованих розчинів кислот відбувається … .

12. При сильному нагріванні білки … .

Достатній рівень (за кожне правильно виконане завдання – 1 бал)

13. Закінчіть рівняння реакцій:

а) СО2 + Н2О →?         б) nС6Н12О6  → ?

14. Як відрізнити розчин білка від розчину гліцерину?

15. Обчисліть масову частку Оксигену в глюкозі.

 

Високий рівень (за кожне правильно виконане завдання – 1,5 бали)

16. Яка маса води утвориться при окисненні 36 г глюкози?

17. До 150 г розчину з масовою часткою цукру 30% додали 25 г цукру. Визначте масову частку глюкози в отриманому розчині.

Контрольна робота з теми «ВУГЛЕВОДИ. БІЛКИ

Варіант ІІ

Початковий і середній рівні (за кожне правильно виконане завдання – 0,5 бали)

Виберіть правильні твердження:

1. Глюкоза належіть до класу вуглеводів.

2. Сахароза міститься у медові і коріннях рослин.

3. Рослини запасають енергію у вигляді крохмалю.

4. Амінокислоти входять до складу ДНК і РНК.

 Виберіть правильну відповідь:

5. Формула сахарози:

а) С6Н12О6;         б) (С6Н10О5)n;         в) С12Н22О11;       г) С2Н5ОН.

6. Крохмаль це

а) білий аморфний порошок;              б) добре розчинний у воді;

в) у гарячий воді набрякає;         г) солодкий на смак.

7. Білки –

а) «будівельний» матеріал клітин;

б) сховище спадкової інформації;    в) джерело енергії;

г) забезпечують рухову діяльність  організму.

8.Сахароза –

а) під час нагрівання плавиться і починає розкладатися;

б)є консервантом для фруктів і ягід;    

в)є  в листі  й соках дерев, фруктів, овочів.

Закінчіть речення:

9. Особливо багато сахарози міститься у … .

10. Амінокислоти мають дві функціональні групи: … та … .

11. Білки – це … .

12. У природних умовах целюлоза поступово розкладається до  … .

Достатній рівень (за кожне правильно виконане завдання – 1 бал)

13. Закінчіть рівняння реакцій:

а) С6Н12О6 + О2 = ?     б) nС6Н12О6    ?

14. Як відрізнити розчин крохмалю від розчину глюкози?

15. Обчисліть масову частку Оксигену в сахарозі.

Високий рівень (за кожне правильно виконане завдання – 1,5 бали)

16. Який обєм вуглекислого газу утвориться при бродінні 72 г глюкози?

17.  До 300 г розчину з масовою часткою глюкози 20% додали 40 г глюкози. Визначте масову частку глюкози в отриманому розчині.

Контрольна робота з теми «ВУГЛЕВОДИ. БІЛКИ

Варіант ІІІ

Початковий і середній рівні (за кожне правильно виконане завдання – 0,5 бали)

Виберіть правильні твердження:

1. Крохмаль належіть до класу вуглеводів.

2. Крохмаль міститься у медові і коріннях рослин.

3. Тварини запасають енергію у вигляді крохмалю.

4. Амінокислоти входять до складу білків.

 Виберіть правильну відповідь:

5. Формула целюлози:

а) С6Н12О6;         б) (С6Н10О5)n;         в) С12Н22О11;       г) С2Н5ОН.

6. Целюлоза  - це

а) біла волокниста речовина;              б) добре розчинна в органічних розчинниках;

в) у гарячий воді набрякає;         г) кисла на смак.

7. Глюкоза 

а) «будівельний» матеріал клітин;

б) входить до складу кровозамінник рідин;    в) джерело енергії;

г) забезпечує  рухову діяльність  організму.

8. Крохмаль –

а) під час нагрівання розкладається;

б) під час гідролізу утворює амінокислоти;    

в)утворюються в листі і стеблах внаслідок фотосинтезу.

Закінчіть речення:

9. Крохмаль зовні схожій на пшеничне борошно, відрізнити його від борошна можна так: … .

10. Амінокислоти  - це … .

11. В організмі людини білки розщеплюються ферментами на   … .

12. З целюлози виробляють  … . /на менше трьох прикладів/

Достатній рівень (за кожне правильно виконане завдання – 1 бал)

13. Закінчіть рівняння реакцій:

а) nС6Н12О6     ?     б)  СО2 + Н2О →?

14. Як відрізнити розчин глюкози від розчину сахарози?

15. Обчисліть масову частку Карбону в сахарозі.

Високий рівень (за кожне правильно виконане завдання – 1,5 бали)

16. Який обєм кисню витратиться при бродінні 18 г глюкози?

17.  До 200 г розчину з масовою часткою глюкози 15% додали 50 г глюкози. Визначте масову частку глюкози в отриманому розчині.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Шкідченко Надія Миколаївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Дробот Олена Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Крупа Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Потапова Галина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
docx
Додано
24 квітня 2020
Переглядів
8535
Оцінка розробки
4.9 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку