Контрольна робота з теми «Жири. Мила. Вуглеводи»

Про матеріал
Тема уроку. Контрольна робота з теми «Жири. Мила. Вуглеводи» Мета уроку. Перевірити та оцінити рівень знань, навичок та вмінь учнів з даної теми, проаналізувати їх здатність логічно мислити та вміння оцінювати свої навички самостійної роботи
Перегляд файлу

Тема уроку. Контрольна робота з теми «Жири. Мила. Вуглеводи»

Мета уроку.  Перевірити та оцінити рівень знань, навичок та вмінь учнів з даної  теми, проаналізувати їх здатність логічно мислити та вміння оцінювати свої навички самостійної роботи

І варіант

Завданя з вибором однієї правильної відповіді (по  1 балу)

1. У природі існують жири:

а)лише рослинного походження;

б)лише тваринного походження;

в)рослинного і тваринного походження.

2. Продуктами гідролізу тристеарину є…

а) стеаринова кислота і пропанол; в) етанол і стеаринова кислота;

б) гліцерин і масляна кислота; г) гліцерин і стеаринова кислота.

3. Якісна реакція на глюкозу – дія:

а) йодом;            б) арґентум оксидом;              в) кислотою.

4.Установіть відповідність.(1 бал)

  1.     С2Н5-ОН         А. Спирт
  2.     СН3 -СООС2Н5         Б. Кислота
  3.     СН3 - СН2 – СН2 - СООН          В. Вуглевод
  4.     6Н10О5)л         Г. Естер

5. Дописати рівняння реакцій, указати коефіцієнти (2 бала)

а) С4Н9СООН + С3Н7ОН t, k 

б) С12Н22О11 t, H2SO4, H2O

в) С6Н12О6   дріджі

г) СН3СООС2Н5 + Н2О   t, H2SO4

Завдання з відкритою відповіддю (по 1,5 бала)

6.  Яка класифікація жирів? Які фізичні властивості жирів?

7. Запишіть формулу сахарози та вкажіть галузі  її застосування.

Розв’яжіть задачу ( 2 бала)

8. Який об'єм вуглекислого газу виділиться внаслідок спиртового бродіння 54 грам глюкози з масовою часткою домішок 15%.

 

 

 

 

ІІ варіант

Завданя з вибором однієї правильної відповіді(по  1 балу)

  1.         Жирами називаються:

а)естери вищих карбонових кислот і етанолу;

б)естери вищих карбонових кислот і гліцеролу;

в)естери низькомолекулярних карбонових кислот і гліцеролу.

2. Вкажіть продукт гідрування триолеїну:

 а) трипальмітин; б) гліцерин;

 в) тристеарин; г) лінолева кислота.

3. Якісна реакція на сахарозу – дія:

а) йодом;                     б) купрум (ІІ) гідроксидом;               в) арґентум оксидом.

4.Установіть відповідність.(1 бал)

  1.         СН3-0-СН3                              А. Спирт
  2.          С3Н7 – ОН                         Б. Кислота
  3.          Н-СООН                           В. Вуглевод
  4.          С12Н22О11                  Г. Естер

5. Дописати рівняння реакцій, указати коефіцієнти (2 бала)

а) СН3 – СН2 – СООН + С2Н5ОН    t,k

б) С12Н22О11 + Ag2O →  

в) С6Н12О6    молочнокислі бактерії

г) С12Н22О11             Cu(OH)2, NaOH

Завдання з відкритою відповіддю (по 1,5 бала)

6. Яка біологічна функція жирів? Які особливості хімічної будови твердих та рідких жирів?

7. Запишіть формулу крохмалю та галузі його застосування

Розв’яжіть задачу ( 2 бала)

8.Який об'єм вуглекислого газу виділиться внаслідок спиртового бродіння 120грам глюкози з масовою часткою домішок 12%.

 

docx
Додано
17 вересня 2021
Переглядів
2203
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку