Контрольні запитання з теми:
«Приготування бульйонів та перших заправних страв»
-
Розкажіть про значення перших страв у харчуванні.
-
Розкажіть , як організовують робочі місця у гарячому цеху.
-
Як класифікують перші страви за температурою подавання?
-
На які групи поділяють перші страви за характером рідкої основи?
-
Як розрізняють перші страви за способом приготування?
-
Від чого залежить смак бульйону?
-
Навіщо для приготування бульйону підсмажують кістки в духовій шафі?
-
Чому при варінні бульйон мутніє?
-
Як обробити голову риби для варіння бульйону?
-
Як готують бульйон з птиці?
-
Які перші страви називають заправними?
-
Загальні правила варіння заправних супів.
-
Чим відрізняється приготування прозорих бульйонів від приготування звичайних?
-
З якою метою проводять освітлення бульйону?
-
Який термін зберігання прозорих бульйонів.
-
Яких вимог техніки безпеки потрібно дотримуватися під час приготування бульйонів?
-
Яких санітарно-гігієнічних норм потрібно дотримуватися під час приготування бульйонів?
-
Способи прояснення м’ясного та курячого бульйону?
-
Вимоги до якості прозорих бульйонів?
-
Які гарніри використовують для відпуску прозорих бульйонів?
-
Які перші страви називають борщами? Різновидності борщів.
-
Для яких борщів капуста нарізується квадратиками (шашками)?
-
Як і коли додають часник у першу страву?
-
Як приготувати борщ український?
-
Який термін зберігання борщів?
-
Технологія приготування та правила подавання борща полтавського?
-
Чим відрізняється борщ полтавський з галушками від борщу київського?
-
Як готують і подають капусняки?
-
Як готують і подають розсольник домашній?
-
Приготування яких юшок ви знаєте? Чим вони відрізняються між собою?
-
Технологія приготування і подавання куліша з грибами.
-
У чому особливість приготування кулешиків? Їх асортимент.
-
До яких з груп за способом приготування відносять солянки?
-
Якими продуктами доводять солянки до смаку?
-
Як нарізають м’ясні продукти для солянки?
-
Пояснити, чому солянка має червоно-коричневий колір?
-
Яку солянку відпускають без сметани?
-
Яка температура подавання гарячих перших страв?
-
Як готують і подають борщ холодний?
-
Яка температура подавання холодних супів?
-
Який посуд використовують для подавання перших страв?