Музикотерапевтична педагогіка «ПіснеЗнайка»

Про матеріал
Про інноваційну медико-педагогічну технологію гармонійного розвитку дітей - музикотерапевтична педагогіка «ПіснеЗнайка».
Перегляд файлу

Музикотерапевтична  педагогіка  «ПіснеЗнайка»

 

Основою проекту «Гармонія інтелекту та здоров’я» є інноваційна медико-педагогічна технологія гармонійного розвитку дітей - музикотерапевтична  педагогіка  «ПіснеЗнайка».

Вона дає можливість кожній дитині навчатись легко, цікаво і швидко за допомогою оригінальних навчальних посібників, навчальних пісень, які містять знання в особливому психофізіологічно-комфортному рівнопівкульному багатосенсорному режимі, завдяки чому вдається одночасно навчати, виховувати та оздоровлювати учнів, розвивати їхні здібності й таланти.

Ця ефективна світова інновація захищена патентом на винахід «ПіснеЗнайка» подобається дітям, педагогам і батькам та є доступною для кожного навчального закладу і кожної родини.

Музикотерапевтична педагогіка не є уроками музики і співу, і навіть не уроками, де знання засвоюються з допомогою навчальних пісень у виконанні відомих артистів.

Це цілісна система ефективних практичних заходів, спрямованих на гармонізацію дітей у процесі навчання, їхніх педагогів і батьків.

Унікальність «ПіснеЗнайки» полягає в тому, що, використовуючи оригінальні навчальні пісні, створені на принципах музикотерапії професійними поетами, композиторами, виконавцями, інтегровані навчальні посібники (книги, аудіо- і відеодиски) вдається організувати навчальний процес на принципово новій психофізіологічній основі – мозковій інтеграції, в гармонійному режимі діяльності головного мозку: активній і збалансованій участі правої й лівої півкуль; слухового, зорового й рухового каналів сприйняття інформації; урівноважені психоемоційної сфери.

Гармонізація вищої нервової діяльності в процесі навчання з «ПіснеЗнайкою» є дієвим засобом поліпшення успішності,  важливим фактором збереження фізичного, психічного, духовного і соціального здоров’я.

З «ПіснеЗнайкою» діти із задоволенням засвоюють знання шкільної програми, учаться швидко читати, вивчають граматику, засвоюють математику, знайомляться з природою згідно з інноваційними методиками лише в режимі адаптації без перевтоми і стресу, уникаючи перевантаження лівої півкулі, шкільної дезадаптації.

«ПіснеЗнайкою» запобігає емоційному вигорянню педагогів, поліпшує стресостійкість і взаєморозуміння дітей і дорослих.

Впроваджуючи «ПіснеЗнайка» на уроках використовуються:

  • навчальний комплект “Всесвіт”, що забезпечує формування в учнів базових знань про природу, які подані у вигляді спеціальних навчальних пісень;
  • навчальний комплект “Світ чисел”, що містить оригінальний навчальний матеріал з математики;

Особливості і переваги «ПіснеЗнайки» Це комфортне розвиваюче навчання. Воно є універсальним для дітей різного віку та рівня розвитку. Активізує центри уваги, пам'яті, мислення, мовлення. Створені на засадах музикотерапії навчальні матеріали поліпшують психоемоційний стан учнів, - а це, у свою чергу, поліпшує діяльність внутрішніх органів і систем. Гармонізує особистість загалом. Комфортність і превентивність навчання з “ПіснеЗнайкою” допомагає дитині легше адаптуватися до шкільних навантажень і уникнути перевантажень та хронічного стресу. Гармонійна мелодія, фізіологічно комфортні ритми, поетичні навчальні тексти поліпшують настрій дітей, допомагають у визначенні істинних цінностей. Сприяє поліпшенню успішності і зміцненню здоров’я нації.

Музико-терапевтична педагогіка досягає таких лікувально-оздоровчих ефектів:

  • зменшення навантаження на органи зору;
  • зменшення статистичного напруження кістково-м’язової системи;
  • залучення компенсаторних механізмів організмом;
  • врівноваження процесів збудження і гальмування в центральній системі всіх слухачів – і дітей і педагогів;
  • можливість самореалізації та задоволення життєво-необхідної потреби в русі. До того ж вона дає значну економію часу.

Впроваджуючи «ПіснеЗнайку» в навчально-виховний процес ми впевнились у тому, що в цій технології є найбільша перевага – немає меж її застосування, вона універсальна! Вперед разом з ПіснеЗнайкою!

docx
Додав(-ла)
Марчук Ірина
Додано
10 березня 2020
Переглядів
1017
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку