Тестове опитування з теми: «Приготування страв з яєць і сиру»

Про матеріал
Тестове опитування з теми: «Приготування страв з яєць і сиру» для перевірки знань на уроках виробничого навчання з професії "Кухар-офіціант".
Перегляд файлу

 

Тестове опитування з теми:

«Приготування страв з яєць і сиру»

 

п/п

Запитання

Текст відповіді

Вірність

1

2

3

4

1

Найціннішими для харчування є яйця…

  •  дієтичні і свіжі
  •  вапняні і свіжі
  • свіжі охолоджені

 +

 

 -

 

-

2

Дуже забруднені яйця обробляють:

  • хлорним вапном
  • оцтом
  • сіллю

-

 

 

-

 

+

3

Яєчний порошок перед використанням розводять теплою водою у співвідношенні:

  • 1 кг на 3,5 л води
  • 1 кг на 1,5 л води
  • 1 кг на 2 л води

+

 

 

-

 

 

-

 

4

Сіль при варінні яєць додають для того, щоб…

  • не змінив забарвлення жовток
  • запобігти витіканню яйця
  • зварене яйце було солоним

-

 

 

 

+

 

 

-

5

Варені яйця опускають у холодну воду для:

  • швидкого використання яєць
  • міцності шкаралупи
  • перешкоджання сполучення сірководню з залізом

-

 

 

 

-

 

 

 

+

 

 

6

Яєчню натуральну смажать на…

  • салі
  • вершковому маслі
  • олії

-

 

+

 

 

-

7

При смаженні яєчний жовток не солиться, тому що…

  • яєчня стає солоною
  • сіль псує зовнішній вигляд
  •  сіль знижує температуру зсідання білків

-

 

 

-

 

 

 

+

 

 

 

8

Пряженя відрізняється від омлету тим, що її готують:

  • з додаванням борошна і сметани
  • з додаванням борошна і масла
  • з додаванням борошна і молока

+

 

 

 

-

 

 

 

-

9

В страву «Яйця по-українському» входять такі продукти:

  • хліб житній, сметана, масло, яйця, сіль, перець
  • хліб білий, молоко, масло, яйця, сіль, перець
  • хліб білий, сир твердий, масло, яйця, сіль, перець

-

 

 

 

 

-

 

 

 

 

 

+

10

Сир рекомендують при захворюванні:

  • цукровим діабетом
  • печінки, нирок, атеросклерозі
  • при головних болях

-

 

 

+

 

 

 

-

11

Сир поділяють на:

  • жирний, нежирний
  • жирний, напівжирний, нежирний, м'який дієтичний
  • жирний, напівжирний, нежирний

-

 

 

+

 

 

 

 

 

 

-

12

Для тривалого зберігання сир:

  • заморожують при t від -25 до         -30°C
  • зберігають в холодильній шафі при t від 6 до 12° C
  • зберігають в холодильній шафі при t  від 0-до -5° C

+

 

 

 

-

 

 

 

 

 

-

13

Для поліпшення  смаку в сир додають:

  • ванілін
  • терту цедру, ванілін
  • корицю, ванілін

-

 

+

 

 

-

14

До страви «Галушки сирні» використовують такий вид теплової обробки:

  • варіння
  • запікання
  • припускання

+

 

-

 

-

15

В склад страви «Сирники по-київському» входять наступні продукти:

  • сир, цукор, яйця,   ванілін, гарбуз, вершкове масло,   сметана;
  • сир, цукор, яйця, сіль, ванілін, борошно, біла паніровка, варення, родзинки, цукрова пудра, сметана
  • сир, цукор, яйця, сіль, борошно, ванілін, сухарі, жир, варення, сметана.

-

 

 

 

 

 

 

 

+

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-

16

Якщо сир має багато вологи, то…

  • додають жовтки яєць
  • додають борошно
  • загортають у чисту тканину і відтискують під пресом

-

 

 

-

 

 

+

17

Пухкеники сирні подають з:

  • цукровою пудрою
  • сметаною, маслом
  • варенням, сметаною

+

 

 

-

 

 

-

18

Страву «Запіканка з сиру» поливають соусом

  • сметанним
  • солодким
  • грибним

-

 

+

 

-

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
10 березня 2020
Переглядів
713
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку