Корекція поведінки дітей з особливими освітніми потребами за допомогою соціальних історій.

Про матеріал
Соціальні історії – це історії з картинками, які створюються для дітей з особливими освітніми потребами, з метою корекції поведінки або прищеплення їм первинних побутових навичок. Пропоную соціальні історії «Миємо руки правильно», «Стрижка в перукарні».
Перегляд файлу

 

Корекція поведінки дітей з особливими освітніми потребами за допомогою соціальних історій.

Соціальні історії – це історії з картинками, які створюються для дітей з особливими освітніми потребами,  з метою корекції поведінки або прищеплення їм первинних побутових навичок.

    На першому етапі дуже важливо допомагати, пояснювати і контролювати процес поки малюк не вивчить  всі етапи. Показуйте, що і як слід робити , все детально пояснюйте, якщо потрібно, допомагайте фізично. Крім того варто подбати про те щоб дитині було зручно (можливо потрібен стілець для малюка), і він самостійно зміг взяти мило, відкрутити кран, знайти свій рушник і дотягнутися до нього та взятий його в руки. Також добре звернути увагу дитини на результат процедури. Якщо є бруд на руках, то покажіть  дитині брудні місця до миття рук. Нехай, помивши руки, подивиться, який результат. Поворюйте всю процедуру завжди в одному і тому ж порядку, не забуваємо давати словесні інструкції.                                                                                                               1 . Відкривай кран.                                                                                                                                                                                          2 . Бери мило.                                                                                                                                                                                                  3 . Миль руки.                                                                                                                                                                                                 4.  Підставляй руки під воду.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

5.  Бери рушник.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  6.  Закривай кран.                                                                                                                                                                                                7.  Витирай руки.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

 

 

 

 

 «Миємо руки правильно»

I:\В ЖУРНАЛ ПЕЧАТЬ мои\НА УРОК\Корекція поведінки дітей з особливими освітніми потребами за допомогою соціальних історій\Слайд1.JPG

  «Стрижка в перукарні» 

I:\В ЖУРНАЛ ПЕЧАТЬ мои\НА УРОК\Корекція поведінки дітей з особливими освітніми потребами за допомогою соціальних історій\Слайд2.JPG                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

 

docx
Додано
31 травня 2020
Переглядів
873
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку