Короткий конспект "Відмінювання іменників. Написання диктантів"

Про матеріал
Короткий конспект "Відмінювання іменників. Написання диктантів" підходить для пояснення як батькам так і учням. Подано зразки диктантів для учнів 3 класу.
Перегляд файлу

Пов’язане зображенняПровідміняйте  слова:

Ліс, поле, місток, пароплав, куля, сонце, повітря, телефон, ластівка, двері, пенал, книжка.

 

 

 

 

 

 

 

 

Зразки диктантів для 3 класу:

Батьківщина
   Україна — це моя рідна земля. Вона розбуджена бурхливою грозою. Красива й уквітчана ця земля весною. Щедра і різнобарвна восени. Строга і засніжена зимою. Солодка і пахуча в теплі літні дні. Понад дорогами стоять явори багатирями. Високі гори вдивляються в синю височінь. Сивовусий Дніпро пливе через усю українську землю. Він поспішає розказати Чорному морю про гостинність її народу. (59 слів)

                                                        Весна у лісі
   Радісна, гомінка і пахуча весна. Дзвінко співають птахи. Теплий вітер пробігає у верховітті. З’явилися паростки молодої трави. Голубими та білими пролісками вкрилися галявинки. Збігали по купинках мурашки. Вилетіли із зимового притулку перші джмелі.
   Ліс одягається в зелене вбрання. Скоро зацвіте на узліссі черемха. Защебе- чуть дзвінкоголосі солов’ї. Прилетять і закують зозулі.
   Гарна, радісна, весела весна в лісі! (59 слів)

                                               Початок гарного літа
   Засяяло у барвистому травневому вінку біле мереживо. Це весна передає червню чародійні ключі від щедрого літа. Кучеряві діброви мліють від веселих барв великого свята природи.
   У густих верболозах не втихають солов’ї. На тихе плесо річки випливає качина сімейка.
   Жовтим букетом пишається болотяне верболіззя. Пишні луги пропахли медовим ароматом. Бавляться на них метелики з самого ранку й до смеркання. (60 слів)

docx
Додано
29 квітня 2019
Переглядів
1879
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку