"Кристали - краса і користь"

Про матеріал
"Кристали - краса і користь"/ учнівська презентація в рамках учнівського проекту на уроках хімії/ виконав учень 8 - Г класу СЗШ №99 м. Львова/ учні класу під час проеку з даної теми в домашніх умовах вирощували кристали/
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кристали: краса і користь. Роботу виконав Марушко Роман

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Рідкі кристали часто використовують в термографії

Номер слайду 7

Застосування кристалів в науці і техніці такі численні і різноманітні, що їх важко перерахувати. Найтвердіший і найрідкісніший з природних мінералів - алмаз. Сьогодні алмаз в першу чергу камінь-працівник, а не камінь-прикраса. Завдяки своїй винятковій твердості алмаз грає величезну роль в техніці. Алмазними пилами розпилюють камені. Алмазна пила - це великий (до 2-х метрів в діаметрі), що обертається сталевий диск, на краях якого зроблені надрізи або зарубки. Дрібний порошок алмазу, змішаний з яким-небудь клейкою речовиною, втирають в ці надрізи. Такий диск, обертаючись з великою швидкістю, швидко розпилює будь-який камінь

Номер слайду 8

Нове життя рубіна - це лазер або, як його називають в науці, оптичний квантовий генератор (ОКГ), чудовий прилад наших днів. У 1960 р. був створений перший лазер на рубін. Виявилося, що кристал рубіна посилює світло. Лазер світить яскравіше тысяч сонць. Потужний промінь лазера величезний потужністю. Він легко пропалює листовий метал, зварює металеві дроти, пропалює металеві труби, свердлить найтонші отвори в твердих сплавах, алмазі. Ці функції виконує твердий лазер, де використовується рубін, гранат з неодітом. В очній хірургії застосовується найчастіше неодіновие лазери і лазери на рубіні. У наземних системах ближнього радіусу дії часто використовуються інжекційні лазери на арсеніді галію.

Номер слайду 9

Кремень, аметист, яшма, опал, халцедон - все це різновиди кварцу. Дрібні зернятка кварцу утворюють пісок. А найкрасивіша, сама чудова різновид кварцу - це і є гірський кришталь, т. Е. Прозорі кристали кварцу. Тому з прозорого кварцу роблять лінзи, призми та ін. Деталі оптичних приладів. Особливо дивовижні електричні властивості кварцу. Якщо стискати або розтягувати кристал кварцу, на його гранях виникають електричні заряди. Це - п'єзоелектричний ефект в кристалах. У наші дні в якості пьезоелектріков використовують не тільки кварц, але і багато інших, в основному штучно синтезовані речовини: сінетову сіль, титанат барію, Дигідрофосфат калію і амонію (КДР і АДР) і багато інших.

Номер слайду 10

Майже вся інформація була взята зhttps://anywellmag.com/uk/lifestyle/nathnennya/krystaly-krasa-i-koryst/ Дякую за увагу,Надія Василівна.

Середня оцінка розробки
Структурованість
2.3
Оригінальність викладу
2.8
Відповідність темі
3.3
Загальна:
2.8
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Нестеренко Соня
    Загальна:
    2.3
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    3.0
  2. М'яхкота Ліза
    Загальна:
    2.7
    Структурованість
    2.0
    Оригінальність викладу
    2.0
    Відповідність темі
    4.0
  3. Швачко Олексій
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Граната Данило
    Загальна:
    1.0
    Структурованість
    1.0
    Оригінальність викладу
    1.0
    Відповідність темі
    1.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
17 січня 2019
Переглядів
105983
Оцінка розробки
2.8 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку