Кристалічні гратки: йонна, атомна, молекулярна

Про матеріал
Кристалічні гратки: йонні, атомні, молекулярні. Залежність фізичних властивостей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кристалічні гратки. Атомні, молекулярні, йонні.8 клас

Номер слайду 2

Дайте відповіді на питання:1. Йонний зв’язок виникає між йонами?2. Йони – це нейтральні частинки?3. Йони – це заряджені частинки?4. Ковалентний зв’язок буває двох типів – полярний і неполярний?5. Ковалентний полярний зв’язок утворюється між атомами з однаковою електронегативністю?6. Ковалентний зв’язок утворюється між атомами одного і того ж неметалу?7. Ковалентний неполярний зв’язок утворюється між атомами з різною електронегативністю?8. Na. Cl – сполука з йонним зв’язком?9. О2 – сполука з ковалентним полярним зв’язком?10. HCl – сполука з йонним зв’язком?11. Атом Cl має 5 валентних електронів в основному стані?

Номер слайду 3

Агрегатний стан. Кристалічна гратка – це розміщення в просторі йонів, атомів або молекул у певному систематичному порядку. Кристалічна гратка – це модель за допомогою якої описують внутрішню будову кристалів.

Номер слайду 4

Класифікація кристалічних граток: йонні, атомні, молекулярні. Йонна кристалічна гратка. У вузлах йонних кристалічних граток лежать йони, тому гратки і отримали таку назву – йонні. Йонні кристалічні гратки характерні для речовин з йонним зв’язком.

Номер слайду 5

Атомна кристалічна гратка. У вузлах атомних кристалічних граток лежать атоми, тому гратки і отримали назву – атомні.

Номер слайду 6

Молекулярна кристалічна гратка. У вузлах такої гратки лежать молекули. Між молекулами діють дуже слабкі сили міжмолекулярного тяжіння. Їх називають силами Ван-дер-Вальса. Йодцукорлід

Номер слайду 7

Лабораторний дослід. Ознайомлення з фізичними властивостями речовин атомної, молекулярної та йонної будовиhttps://www.youtube.com/watch?v=3m. Uv. FFpl. Y10 Завдання 1. Дано речовини: натрій хлорид (кухонна сіль), цукор, силіцій (IV) оксид. Хід роботи: Розгляньте речовини, визначте тип кристалічної гратки і види хімічного зв’язку. Охарактеризуйте фізичні властивості цих речовин. Дані впишіть в таблицю. Зробіть висновок щодо залежності фізичних властивостей речовин від структури їхніх кристалічних граток. Домашнє завдання: вивчити параграф 17 та доробити лабораторну роботу

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Воронівська Наталья Гуріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 листопада 2022
Переглядів
2159
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку