Кросенс "Роальд Дал "Чарлі і шоколадна фабрика"

Про матеріал
Кроссенс – асоціативна головоломка нового покоління. Слово «кроссенс» означає «перетин значень» і придумане за аналогією зі словом «кросворд», яке в перекладі з англійської мови означає «перетин слів». Зображення розташовують так, що кожна картинка має зв'язок із попередньою і наступною, а центральна поєднує за змістом зразу декілька картинок. Завдання того, хто розгадує кроссенс – знайти асоціативний зв'язок між сусідніми (тобто тими, що мають спільний бік) картинками. Зв’язки в головоломці можуть бути і поверхневими, і глибокими. Починати розгадувати кроссенс можна з будь-якої картинки, що розпізнається, але центральним є квадрат під номером 5. Центральна картинка, за бажанням автора, може бути пов’язана за змістом зі всіма зображеннями в кроссенсі. Але зазвичай потрібно встановити зв’язки по периметру між квадратами 1-2, 2-3, 3-6, 6-9, 9-8 8-7, 7-4, 4-1 («основа»), а також по центральному хресту між квадратами 2-5, 6-5, 8-5 и 4-5 («хрест»). Таким чином, кроссенс є сукупністю дванадцяти (за числом сусідніх пар) асоціативних головоломок. Відповідь не завжди є однозначною, але в більшості випадків ті, хто відгадують, знаходять однаковий ланцюжок асоціацій. Якщо образи на зображеннях прості і логічні, то для розгадки кроссенса треба лише знання фактів. У такому разі правильна відповідь одна і тематика конкретна. При створенні кроссенса можна скористатися таким алгоритмом: 1. Визначити тематику(загальну ідею). 2. Вибрати 8-9 елементів (образів), що мають відношення до теми. 3. Найти зв'язок між елементами. 4. Визначити послідовність елементів за типом зв’язку «хрест» і «основа».
Перегляд файлу

                                                Роальд Дал "Чарлі і шоколадна фабрика"                           

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\images (2).jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\depositphotos_160433776-stock-illustration-sweets-cakes-banner-horizontal-line.jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\images (3).jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\72df6b088cd1396fbc7217bc5ac81218.jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\Без названия (8).jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\images (4).jpg

 

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\depositphotos_225567632-stock-illustration-laughing-flat-color-style-cartoon.jpgC:\Users\ADMIN\Desktop\images (6).jpg

 

C:\Users\ADMIN\Desktop\images (5).jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


По периметру:

1 - 2.  Хто з дітей, а можливо і дорослих, не мріяв потрапити на шоколадну фабрику?

2 – 3. Царство солодощів заворожує незвичайними пахощами та смаками. Вони ніби переносять у дивовижну країну, де здійснюються всі бажання.

3 – 4.  Сім`я Чарлі Бакета була дуже бідною, їм не вистачало грошей навіть на харчування. Вони їли лише картопляні й капустяні страви. Чарлі постійно ходив голодний, і нерідко мати й батько віддавали йому свою їжу, але Чарлі ніколи цим не користувався, бо завжди дбав про інших.

4 –5. Лише раз на рік, у свято, Чарлі отримував шоколадку, яку купували йому батьки. Але ніколи не з`їдав його сам, а ділився з усіма рідними. Квиток-запрошення на відвідування шоколадної фабрики став для нього здійсненням найпотаємніших мрій.

5 – 6. Незвичайні працівники фабрики притягують до себе погляд і дітей, і дорослих. Умпа-лумпи  прибули з далекої дикої країни і втілюють природний погляд на цивілізацію і сучасних людей.

6 – 7. Герої твору - сучасні діти, у характері кожного з них автор відобразив якусь одну ваду: жадібність, розбещеність, надмірне захоплення телевізором та інше.

7 – 8. Опинившись серед солодкого світу, Чарлі та його дідусь Джо не втрачають сердечності та порядності. Хлопчик, захоплений красою цукеркових див, не випускає руки дідуся, хвилюється за тих дітей, які потрапили в небезпеку.

8 – 1. Спостережливий Віллі Вонка виділив Чарлі серед дітей. Господар уважно стежив за маленькими гостями, адже головною метою екскурсії було знайти серед дітей найбільш чемного, розумного й доброго.  Саме таким і виявився Чарлі Бакет. У фіналі твору Чарлі отримує винагороду - шоколадну фабрику Віллі Вонки.

По хресту:

2 – 9. Радість буде справжньою лише тоді, коли її можна буде розділити з найближчими для себе людьми.

4 – 9.  Мрії збуваються. І як добре, коли тебе підтримує твоя сім`я.

6 – 9. Засобом від дитячих "хвороб сучасності" умпа-лумпи вважають книжки, які розвивають творчу уяву та мислення, покращують характер і душу дитини.

8 – 9.  Стосунки у сім`ї Бакетів були напрочуд теплими, довірливими, добрими.  Мабуть саме тому містер Вонки дарує фабрику тому, чия сім`я з гідністю бідністю і голодом.

                                       Ільченко Микола Миколайович, учитель зарубіжної літератури Миколаївського ЗЗСО І-ІІІ ст.№11

                                       Ільченко Алла Михайлівна,. учитель зарубіжної літератури Миколаївського ЗЗСО І-ІІІ ст.№11

 

doc
Додано
12 лютого 2023
Переглядів
372
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку