Кросфорд " Аміни, Амінокислоти, Білки"

Про матеріал
Пропоную вашій увазі кросфорд для учнів 10 класу" Аміни, Амінокислоти, ( за новою програмою, рівень стандарту), який можливо використовувати як стендовий матеріал предметного кабінету , або вводити як елемент для тематичного або підсумкового оцінювання за тему.
Перегляд файлу

 

10 клас       Тема:

«Аміни, Амінокислоти, Білки»:

 

 

 

  1.         Похідними якої речовини можна розглядати клас амінів.
  2.         Назва однієї з функціональних груп амінокислот.
  3.         Здатність речовини вступати в реакції, як з кислотами так і з основами.
  4.         Які зв’язки утворюються між глобулами.
  5.         Якісна реакція на білок за допомогою  Купруму  сульфату в лужному середовищі   .
  6.         До якого класу сполук належать аміни 
  7.         Представник амінів.
  8.         Основа для виробництва барвників.
  9.         Процес руйнування вторинної і третинної структури білка   Група амінів, по класифікації в залежності від природи вуглеводневого радикалу.
  10.    Третинна структура білка.
  11.    Представник ароматичних амінів 
  12.    Речовина - структурна одиниця молекули білку   .
  13.    Зв'язок за допомогою якого амінокислоти сполучаються в молекулу білка.
  14.    Форма вторинної структури білків.
  15.    Білок крові який переносить кисень до тканин організму.
  16.    Назва амінокислоти.
  17.    Прізвище вченого, який першим добув анілін.
  18.    Тривіальна назва аміноетанової кислоти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11

 

 

 

 

12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15

 

 

 

 

16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповіді

1. амоніаку.                2. карбонільна.           3. амфотерність               4. водневі.     

5. біуретова.               6. нітросполуки          7. метиламін.                   8. анілін     

9. денатурація.          10.    глобула..              11. феніламін                  12. амінокислота. .

13. пептидний           14  спираль                   15. гемоглобін                 16  .лізин              17  Зінін                     18 гліцин

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ткач Вікторія Валеріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
13 квітня 2019
Переглядів
3667
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку