Номер слайду 14
Центри походження культурних рослин. Китайський (Східна Азія) центр: мандарин, редька дайкон, соя, пекінська капуста, мигдаль, лічі, яблуня, хурма.Індійський (Південна Азія) центр: баклажан, огірок, базилік джут, цитрон, манго, кенаф, гречка.Індо-малайський (Південно-Східна Азія) центр: банан, кокосова пальма, помело, гвоздика, ямс, чорний перець, бергамот, кардамон. Передньоазійський (Західна Азія) центр: айва, барбарис, пшениця, інжир, фундук, шпинат, фісташка, цибуля порей. Європейсько-Сибірський центр: чорна смородина, жимолость, цукровий буряк, порічки, ріпа, черешня, шипшина, обліпиха. Ефіопський (Північна Африка) центр: пшениця твердих сортів, кавун, сорго, кава, олійна пальма, цибуля шалот, кунжут, рицина. Середземноморський (Південна Європа) центр: оливкове дерево, капуста білокачанна, селера, петрушка, овес, буряк, морква, ревінь. Центральноамериканський (Латинська Америка) центр: кукурудза, квасоля, гарбуз, какао, авокадо, батат, соняшник, перець. Південноамериканський центр: картопля, ананас, арахіс, гарбуз мускатний, маракуя, хінне дерево, помідор, маніок. Північноамериканський центр: аґрус американський, журавлина крупноплідна, суниці віргінські, ожина, лохина, азиміна, горіх чорний, слива канадська чорна.