Кроссенс «Дитинство Тараса» за твором С.Васильченка«В Бур’янах»

Про матеріал
Кроссенс створено для роботи з учнями 5 класу Кроссенс – це сучасний методичний прийом візуалізації навчального матеріалу. Це асоціативний ланцюжок з дев’яти картинок. Зображення розташовують так, щоб кожна картинка мала логічний зв'язок із попередньою і наступною, а центральна поєднувала за змістом декілька.
Перегляд файлу

КРОССЕНС «ДИТИНСТВО ТАРАСА» ЗА ТВОРОМ С.ВАСИЛЬЧЕНКА «В БУР’ЯНАХ»

C:\Users\ASUS\Desktop\шевченко - ФОТО\0.jpg

C:\Users\ASUS\Desktop\s320x240.jpg

C:\Users\ASUS\Desktop\1518439072135824113.jpg

C:\Users\ASUS\Desktop\images (1).jpg

В бур'янах" - повість Степана Васильченка про Тараса Шевченка ...

C:\Users\ASUS\Desktop\JB36913a_profimedia_0072033959.jpg

C:\Users\ASUS\Desktop\00900798_n8.jpg

C:\Users\ASUS\Desktop\images (3).jpg

C:\Users\ASUS\Desktop\images (2).jpg

КРОССЕНС «ДИТИНСТВО ТАРАСА» ЗА ТВОРОМ С.ВАСИЛЬЧЕНКА «В БУР’ЯНАХ»

  1. «Україна — країна смутку і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше мають її, країна гарячої любові до народу і чорної йому зради, довгої, вікової, героїчної боротьби за волю…»

 

  1. «…в селі Моринцях на Звенигородщині, в хаті Григорія Шевченка, кріпака пана Енгельгардта, блиснув у вікні єдиний на все село огник: народилась нова панові кріпацька душа, а Україні — її великий співець Тарас Шевченко».

 

  1. «…Катерина, сама ще недоросла, зв'язана з малим Тарасом, як ланцюгами; сповивала, колихала, пісень співала, запихала дитячий плач куклою, по кутку носилася з ним, як із цяцькою…»

 

 

  1. «…блукає в бур'яні і дитяче лихо, хрюкає, хрумає спориш. Висунулась, зарохкала, бочком наближається до хлопця. Дивиться хижими, червоними брудними очима».

 

  1. «…а ти, Тарасе, куди хочеш — скрізь тобі шляхи одкриті: на леваду, до ставу, за село до млина, у той сад густий та темний, за сад на могилу... А бур'яни несходимі! Залізе — до вечора не вибереться...».

 

  1. «Невесела вечеря — морений батько свариться, маги, заклопотана, зажурена, марна, їсть, як не їсть. Дочка Катерина стоїть, спиною спершись на яблуню, задумана, заплакана, ложки в руки не брала».

 

  1. «Каже, що ходив він туди, де сонце заходить, бачив залізні стовпи, що підпирають небо, і ті ворота, куди сонце заходить на ніч, як корова в хлів».

 

  1. "Стрінувся з чумаками, питають: "Куди ідеш? Мандруєш?" А я кажу — в Керелівку!А вони й кажуть: "Це ти ідеш у Моринці, а в Керелівку треба назад. Сідай, каже, з нами, ми довеземо". Та й посадив мене на віз. І дав мені батіг волів поганяти..."

 

  1. Дитинство Тараса .

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Руденкова Ірина Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
30 квітня 2020
Переглядів
941
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку