Кругообіг води презентація

Про матеріал
Кругообіг води́ — безперервний замкнутий процес переміщення води на земній кулі, що відбувається під впливом сонячної радіації і дії сили тяжіння.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентацію виконала Григорчук Тетяна Студентка 4 АППД

Номер слайду 2

Вода - поширена на Землі речовина. Майже 3/4 поверхні земної кулі вкриті водою, утворює океани, моря, річки і озера. Багато води знаходиться в газоподібному стані у вигляді пари в атмосфері; у вигляді величезних мас снігу і льоду лежить вона круглий рік на вершинах високих гір і в полярних країнах. У надрах землі також знаходиться вода, що просочує грунт і гірські породи.

Номер слайду 3

Три стани води Рідкий Твердий Газоподібний

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Випаровування з поверхні океану Охолодження пари і конденсація Утворення хмар Переміщення хмар на сушу Випадання опадів Поповнення річок та підземних вод Сток в океан

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Випаровування - процес перетворення рідини в пару при будь-якій температурі. Випаровування залежить ВІД: вологості повітря виду рідини вітру площі вільної поверхні температури рідини

Номер слайду 11

Конденсація - явище перетворення пари в рідину. Вона відбувається в повітрі, насиченому парою, при зниженні температури або зміни тиску атмосфери, над водою і земною поверхнею, на предметах і рослинах. У результаті конденсації утворюється туман, хмари, роса. Конденсація-це процес зворотний випаровуванню.

Номер слайду 12

Значення кругообігу води велике, тому що він не тільки об'єднує частини гідросфери, але і пов'язує між собою всі оболонки Землі: атмосферу, гідросферу, літосферу і біосферу. Вода під час кругообігу може бути в трьох станах: рідкому, твердому, газоподібному. Вона переносить величезну кількість речовин, необхідних для життя на Землі.

Номер слайду 13

ppt
Додано
16 квітня 2020
Переглядів
442
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку