Календарно-тематичне планування з трудового навчання на ІІ семестр
Програма: 5 – 9 класи – «Навчальна програма з трудового навчання для загальноосвітніх навчальних закладів. 5 – 9 класи» (оновлена), затверджена наказом Міністерства освіти і науки України від 07.06.2017 № 804;
8 клас
|
Зміст |
Дата |
Прим. |
|
Проєкт: Чохол для кружки Основна технологія: технологія в’язання спицями Додаткова технологія: технологія в’язання гачком |
|
|
|
Інструктаж із безпеки праці. Вибір та обґрунтування теми проєкту. Планування роботи з виконання проекту. |
|
|
|
Проектування методом біоформ. Графічне зображення |
|
|
|
Добір конструкційних матеріалів та інструментів для виготовлення підставки. Добір схеми. |
|
|
|
Виготовлення виробу. |
|
|
|
Виготовлення виробу. |
|
|
|
Виготовлення виробу. |
|
|
|
Оздоблення виробу. |
|
|
|
ВТО виробу. Захист проєкту. |
|
|
|
тематична |
|
|
|
Проєкт: Писанка Основна технологія: технологія виготовлення писанок Додаткова технологія: технологія виготовлення виробів із бісеру |
|
|
|
Вибір та обґрунтування теми проєкту (виду писанки). Конструювання малюнка писанки методом фантазування або біоформ. Моделі-аналоги. |
|
|
|
Добір конструкційних матеріалів та інструментів для оздоблення писанки. Підготовка основи писанки до оздоблення. |
|
|
|
Оздоблення основи писанки бісером. |
|
|
|
Виготовлення бісерної писанки. |
|
|
|
Виготовлення бісерної писанки. |
|
|
|
Виготовлення бісерної писанки. |
|
|
|
Оздоблення виробу. Захист проєкту. |
|
|
|
Проєкт: Салат Основна технологія: технологія приготування їжі. Додаткові технології: технологія формування культури споживання їжі;технологія сервірування столу |
|
|
|
Планування роботи з виконання проєкту. Страви з овочів. Види салатів. |
|
|
|
Технологія приготування салатів. Види нарізання овочів. |
|
|
|
Приготування салатів. Правила безпечної праці з електроприладами, з гострими предметами. |
|
|
|
Узагальнення вивченого матеріалу. |
|
|
|
тематична |
|
|