Презентація "Культура Давнього Риму"

Про матеріал

Презентація до уроку історії в шостому класі на тему "Культура давнього Риму". Відповідає параграфу 50 підручника "Всесвітня історія. Історія України. Інтегрований курс"/ Щупак І., Піскарьова І. Містить 19 слайдів, на яких зображено давньоримських богів у порівнянні з давньогрецькими, пам'ятки давньоримського мистецтва

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Релігія і культура Риму

Номер слайду 2

https://www.slideshare.net/Stas. Molchanov/ss-75374614

Номер слайду 3

Римський бог Юпітербог неба і грому, батько всіх богів. Він був верховним богом римської держави протягом республіканського та імператорського періоду, поки християнство не стало панівною релігією імперії. Вважається, що Юпітер першопочатково був божеством неба. Його ідентифікаційним знаряддям є блискавка, і його первинною священною твариною є орел, який мав перевагу над іншими птахами і став одним із найпоширеніших символів римської армії. 

Номер слайду 4

Грецький бог Зевс

Номер слайду 5

Марс і Арес

Номер слайду 6

Венера і Афродита

Номер слайду 7

Юнона і Гера

Номер слайду 8

Пізніше поет Горацій написав відомі рядки: "Греція, взята в полон, переможців диких полонила, в Лацій суворий внісши мистецтва".

Номер слайду 9

Римский акведук в іспанському місті Сеговії (найдовший акведук, 813 м., побудований, імовірно, в 50 р., занесений в список пам’яток ЮНЕСКО)

Номер слайду 10

Даньоримські лазні - терми

Номер слайду 11

Давньоримська бібліотека

Номер слайду 12

“Всі дороги ведуть у Рим”

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Арка Тіта

Номер слайду 15

Пантеон – храм усіх богів

Номер слайду 16

На сьогодні Пантеон використовується як католицька церква. У неділю та святі дні тут проводяться меси.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Дискобол (автор Мирон)

Номер слайду 19

В 3-4 століттях в пізній Римській імперії з'явилася мода на вид мистецтва - хрисографія. Живописці малювали сусальним золотом по склу (і прикривали це зверху другим склом, сплавляючи їх). Дуже часто це робилося на денцях питних склянок, і зазвичай це були портретні зображення, мабуть, того, кому робився подарунок. Подібним чином створювалися і медальйони. Також златописець-хрисограф прописував окремі слова та імена золотом.

pptx
Додано
5 березня 2023
Переглядів
1423
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку