Культура елліністичної доби

Про матеріал
Урок- мандрівка. Учні 6класу підчасвивчення теми "Доба еллінізму" зможуть оцінити внесок елліністичної цивілізації в історію людства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як за елліністичної доби розвивалася культура урок-мандрівка

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Еллінізм – період в історії країн Східного Середземномор'я (з 323-го до 30 рр. до н.е.) коли на місці імперії Александра Македонського виникли незалежні держави

Номер слайду 6

Розв'яжіть задачіІ група: Скільки років тривав період еллінізму?ІІ група. Скільки років минуло з часу завершення періоду еллінізму?

Номер слайду 7

Ви зможете:ознайомитися із культурними досягненнями епохи еллінізму;описувати архітектурні пам’ятки, повсякденне і духовне життя елліністичної цивілізації; характеризувати розвиток науки і мистецтва даного періоду;застосовувати та пояснювати на прикладах поняття: «еллінізм», «елліністична культура»;оцінювати внесок елліністичної цивілізації в історію людства.

Номер слайду 8

Александрійська гавань

Номер слайду 9

Александрія

Номер слайду 10

Вулиця купців (реконструкція)

Номер слайду 11

Руїни Александрії (сучасне фото)

Номер слайду 12

Александрійський маяк

Номер слайду 13

Фортеця Кайт-бей (сучасне фото)

Номер слайду 14

Мусейон (реконструкція)

Номер слайду 15

Бібліотека

Номер слайду 16

Відеоролик “Розвиток наук”

Номер слайду 17

Ім’я ученого. Чим уславився. Евклід«Батько геометрії». Його науковий трактат «Начала» зі змінами використовувався як підручник з геометрії ще у ХХ ст. до н.е. Створив основні правила, теореми, аксіоми з математики. Архімед. Зробив чимало технічних винаходів. Багатьма з них ми користуємося і сьогодні. Наприклад, гвинт Архімеда. В ті часи важливими були винаходи у військовій справі – катапульти, балісти, важелі для перекидання військових кораблів. Уперше виклав теорію важеля - «Дайте мені точку опори, і я переверну світ»Ератосфен. На основі астрономічних спостережень припустив, що Земля має форму кулі. Він першим зумів точно виміряти довжину Земної кулі по екватору, помилившись в своїх обчисленнях лише на 300 км. Першим вжив термін «географія». Епікур. Видатний філософ, засновник цілої системи поглядів на оточуючий світ. Вважав, що людина досягне щастя, якщо зрозуміє закони Космосу, усвідомить своє місце у ньому, не буде заспокоювати себе вигадками та ілюзіями, сприйматиме спокійно неминучість смерті. Завдяки цьому вона досягне спокою, душевної рівноваги і зможе розумно насолоджуватися життям. Зенон. Був засновником нового філософського напрямку стоїцизму. Його послідовники розвивали в собі якості людини борця, людини, яка стійко долає труднощі та перешкоди. Аристарх Самосський. Відомий вчений астроном. Визначив розміри Сонця і Місяця та відстань до них. Стверджував, що всі моря утворюють єдиний океан. Висунув гіпотезу про обертання Землі та планет навколо Сонця за орбітами. Герофіл Проводив важливі дослідження а анатомії. Вивчав будову внутрішніх органів людини. Ним було введено поняття про «нервову систему» і дано перші пояснення щодо її функціонування. Ерасистрат. Медик і хірург, здійснював блискучі операції. Став одним із основоположників хірургії. Теофраст. Учень Аристотеля. Створив історію рослин, де систематизував накопичені до початку ІІІ ст. до н.е. знання в галузі ботаніки. Йому ж належить твір «Характери», який вважається одним із перших психологічних трактатів. Встановити відповідність

Номер слайду 18

https://video.novashkola.ua/6-klas/kultura-6-klas/urok-04/Колос Родоський

Номер слайду 19

Пергам

Номер слайду 20

Пергамський вівтар

Номер слайду 21

Пергамон музей(Берлін)

Номер слайду 22

“Лаокоон та його сини”

Номер слайду 23

Працюємо із QR - кодами

Номер слайду 24

Помираючий Галл. Боргезький борець. Скульптура кулачного борця

Номер слайду 25

Афродіта Кнідська Ніка Самофракійська Венера Мілоська

Номер слайду 26

ГРА Кahoot

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Домашнє завдання: Прочитати § 41 2)Підготуватися до практичної роботи : інструкція на с. 190«Яким було господарське, суспільне та духовне життя в античних полісах Північного Причорномор’я»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Каліщук Ольга Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Бандровський О.Г., Власов В.С.)
Додано
27 січня 2021
Переглядів
1736
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку