"Культура харчування. Правила поведінки за столом"

Про матеріал
Презентація на 14 слайдів для другого класу про культуру харчування та правила поведінки за столом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КУЛЬТУРА ХАРЧУВАННЯ. ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ ЗА СТОЛОМ

Номер слайду 2

Харчові звички, що формуються у дитинстві, зберігаються і в дорослому віці. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вбережуть дитину від численних хвороб, а й зроблять її бадьорішою і уважнішою. 

Номер слайду 3

Для чого людині потрібна їжа? Що станеться, якщо їжі буде недостатньо?

Номер слайду 4

Режим харчування 7.10–7.25 — сніданок 10.10–10.20 — другий сніданок 13.00–13.15 — обід 16.00–16.15 — підвечірок 19.00–19.30 — вечеря

Номер слайду 5

Культура харчування

Номер слайду 6

1) Їжте різноманітну їжу, щоб організм отримував усі необхідні йому поживні речовини. 2) Їжте щодня в один і той самий час. Організм звикає до певного режиму, і тоді їжа краще засвоюється.

Номер слайду 7

3) Їжте сидячи за столом. 4) Не розмовляйте, не читайте під час їжі. 5) Їжте неспішно, добре розжовуйте їжу.

Номер слайду 8

6) Їжа має бути не дуже гарячою й не холодною. 7) Уранці перед школою потрібно обов’язково снідати. 8) Вечеряти треба не пізніше, ніж за 2 години до сну.

Номер слайду 9

9) При вживанні їжі строго дотримуйтеся гігієни харчування: -мийте руки з милом перед їжею; -їжте з окремого чистого посуду; -ретельно промивайте кип’яченою або проточною водою овочі і фрукти, перш ніж їх їсти.

Номер слайду 10

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ ЗА СТОЛОМ 1) Ніколи не сідайте до столу з невмитим обличчям і брудними руками. 2) Сидіти за столом потрібно прямо, не на краю стільця. Лікті не повинні лежати на скатертині. Не можна гойдатися на стільці, штовхати сусідів. 3) Дуже гарно, коли діти вміють користуватися виделкою і ножем. Для цього ніж кладеться праворуч від тарілки, а виделка — ліворуч.

Номер слайду 11

4) Не треба братися до їжі, доки всі гості не сядуть до столу. Перед тим, як по класти собі, треба запропонувати сусідам. 5) Негарно вибирати найкращі ягоди, фрукти, тістечка. Беріть те, що лежить найближче до вас. 6) Ніколи не беріть виделкою весь шматок м’яса, а ріжте його ножем на ще менші шматки. Ніж слід тримати в правій руці, а виделку — в лівій.

Номер слайду 12

7) Якщо на дні склянки від компоту лишилися ягоди, діставайте їх тільки маленькою ложечкою. Кісточки обережно випльовуйте в ложечку, піднесену до губ, складайте їх у тарілку чи спеціальне блюдце. 8)Пам’ятайте, що плямкати за столом, сьорбати, длубатися в роті під час їди дуже непристойно.

Номер слайду 13

9) Негарно залишати їжу в тарілці, краще заздалегідь попросити малу порцію. 10) Ніколи не забувайте подякувати батькам або господині, якщо ви в гостях. Якщо бачите, що хтось ще їсть, побажайте «смачного».

Номер слайду 14

ХАРЧУЙТЕСЬ ПРАВИЛЬНО! ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Олішевська Наталія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
31 травня 2021
Переглядів
1683
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку