Культура споживання їжі, тема до уроку

Про матеріал
1) Сервірування святкового столу. Види столових приборів. Правила поведінки за столом. Конспект або презентація за питаннями: 1) Що таке етикет? 2) Чи в усіх країнах столовий етикет однаковий ? Етикетом рекомендується слідуюча послідовність подачі страв: 1. Спочатку пропонують холодні закуски а саме : а) рибні закуски б) м’ясні закуски в) овочеві та грибні г) молочні 2. Перші блюда(суп. борщ ,температура +60+70 градусів C) 3. Другі страви індивідуально або в загальному виді. 4. Солодкі страви 5. Фрукти 3) Запишіть правила поведінки за столом.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему:“Культура споживання їжі. Етикет

Номер слайду 2

- Як потрібно харчуватися, щоб залишатися здоровими?- За допомогою яких предметів вживають їжу?

Номер слайду 3

Культура споживання їжі

Номер слайду 4

Номер слайду 5

«Ми живемо не для того, щоб їсти, а їмо для того, щоб жити»

Номер слайду 6

Номер слайду 7

У всі часи серед рослинної їжі перше місце посідав хліб із житнього та пшеничного борошна.

Номер слайду 8

Серед рідких страв поширені були борщ та юшка, а також капусняк, зелений борщ.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Столовий етикет

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Столові прибори поділяють: основні та допоміжні.

Номер слайду 14

Правила користування столовими приборами

Номер слайду 15

Етикет - норми та правила, що відображають уявлення про гідну поведінку людей у суспільстві в цілому, зокрема за столом.

Номер слайду 16

«Правила поведінки за столом»перегляд мультфільму

Номер слайду 17

1. За стіл сідати в охайному одязі, вимивши руки.

Номер слайду 18

2. Сидіти потрібно прямо, не класти лікті на стіл.

Номер слайду 19

3. Не можна плямкати, розмовляти з повним ротом, крутитись за столом.

Номер слайду 20

4. Серветка з тканини повинна лежати на колінах, паперовою серветкою промокають губи та пальці.

Номер слайду 21

5. Їжу слід споживати невеликими порціями.

Номер слайду 22

6. Не можна користуватись за столом зубочисткою.

Номер слайду 23

Правила поведінки за столом1. За стіл сідати в охайному одязі, вимивши руки.2. Сидіти потрібно прямо, не класти лікті на стіл.3. Не можна плямкати, розмовляти з повним ротом, крутитись за столом.4. Серветка з тканини повинна лежати на колінах, паперовою серветкою промокають губи та пальці.5. Їжу слід споживати невеликими порціями.6. Не можна користуватись за столом зубочисткою.

Номер слайду 24

Сервірування столів: Фуршетний - тарілки, виделки. Всі підходять і беруть на свою тарілку їжу і їдять стоячи

Номер слайду 25

Стіл - буфет-окремо на столі різні страви і тарілки; беруть їжу і куштують стоячи або сидячи на дивані.

Номер слайду 26

Коктейльний- на блюдах закусочні бутерброди на шпажках , тістечка, печиво, прохолодні напої. Ні тарілок, ні виделок нема.

Номер слайду 27

Послідовність сервірування столу

Номер слайду 28

Гра «Сьогодні я – офіціант»

Номер слайду 29

Практична робота: сервірування столу до сніданку

Номер слайду 30

Столова білизна

Номер слайду 31

Практична робота: Складання серветок

Номер слайду 32

Виправити речення: Перед тим, як сісти за стіл, слід вимити ноги. Під час вживання їжі можна плямкати, сьорбати, голосно жувати. За столом наспівують, насвистують, під час їжі читають, граються столовими приборами, серветкою. Виделку тримають у правій руці, а ніж -у лівій. За столом сидіти, склавши ногу за ногу. Розмішувати цукор ложками у чайних чашках треба, щоб усі чули.

Номер слайду 33

Дякую за увагу

pptx
Додано
6 червня 2020
Переглядів
1029
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку