залік з навчальної дисципліни "Технологія виробництва продукції кролівництва"

Про матеріал
тестові завдання для студентів третіх курсів з навчальної дисципліни"Технологія виробництва продукції кролівництва і звірівництва"
Перегляд файлу

  «Технологія виробництва продукції кролівництва і звірівництва»

 

  1. Фактори, які впливають на якість шкурки кролів
  2. Технологія забою і обробка кролів на немеханізованих забійних пунктах.

 

  1. Кроленят від кролематки відсаджують у:

А) 10-15-денному віці

Б) 15-20-денному віці

В) 28-30-денному віці

Г) 30-45-деному віці       

 

  1. Жива маса кролиць під час парування повинна бути (кг):

А) 1,5-2

Б) 2,5

В) 3,5   

Г) 5-6

 

  1. Який концентрований корм (із зернових) є найповноцінніший у кролівництві?

А) кукурудза

Б) овес     

В) ячмінь

Г) жито

 

  1. Які з тварин належать до рослиноїдних?

А) норка, лисиця, тхір

Б) ондатра, нутрія, кролі    

В) песець

Г) єнотоподібна собака

 

  1. Який хутровий звір потребує на рік до 35 кг піску, за допомогою якого просушує волос завдовжки 2,5-3см.?

А) шиншила   

Б) тхір

В) ондатра

Г) нутрія

 

  1. Як називається вагітність у кролиць?

А) поросність

Б) кітність

В) сукрільність    

Г) тільність

 

  1. Що таке копрофагія у кролівництві?

А) інвазійна хвороба

Б) інфекційна хвороба

В) поїдання власного калу   

Г) негативна звичка

 

  1. Забій дорослих кролів проводять:

А) весною

Б) літом

В) будь-коли

Г) пізно восени або взимку   

 

  1. Яка середня тривалість сукрільності кролиць?

А) 25 дні

Б) 60 дні

В) 28-30 дні   

Г) 90 дні

 

  1.  Які тварини  відносяться до хижих?

А) нутрія

Б) шиншила, кролі

В) соболь, норка, єнот 

Г) ондатра

 

  1.  Кроленята народжуються:

А) глухими, опушеними;

Б) опушеними, зрячими;

В) сліпими, голими, глухими;

Г) самостійно можуть споживати корм.

 

  1.  Середня плодючість кролиць:

А) 10 – 12;

Б) 20 – 24;

В) 6 – 9;

Г) 2 – 3.

 

  1.  За напрямом продуктивності кролів поділяють на:

А) м’ясо-шкуркові, м’ясні, пухові;

Б) молочні, м’ясні, комбіновані;

В) пухові, молочні, м’ясні;

Г) м’ясо-шкуркові, молочні.

 

  1.  Суть бройлерного кролівництва полягає в том, що біля кролематок кроленят утримують:

А) 30 дні;

Б) 60-70 дні;

В) 40-80 дні;

Г) 50 дні.

 

  1.  Згідно вимог державного стандарту кролів за ступенем вгодованості поділяють на категорії:

А) еліта, перша, друга;

Б) перша, друга;

В) перша, друга, третя;

Г) еліта, перша, друга, третя.

 

  1.  Статеве співвідношення у кролівництві:

А) 1 : 8 –10;

Б) 1: 3-4;

В) 1: 5-6;

Г) 1 : 20.

 

  1.  Утримання кролів поділять на:

А) стійлове, на вигулі;

Б) зовнішньо-кліткове, шедове, комбіноване, закритого типу;

В) прив’язне, безприв’язне;

Г) групове, індивідуальне.

 

  1.  До незаразних хвороб відносять такі хвороби кролів:

А) сонячні та теплові удари, гастрит, стоматит;

Б) вушна короста, міксоматоз;

В) рахіт, віспа;

Г) кокцидіоз.

 

  1.  Залежно від якості тушки кролів клеймують:

А) І-категорія – круглим клеймом, ІІ-категорія – квадратним клеймом;

Б) І-категорія – квадратним клеймом, ІІ-категорія – трикутним клеймом;

В) І-категорія – трикутним клеймом, ІІ-категорія – круглим клеймом;

Г) І-категорія – трикутним клеймом, ІІ-категорія – квадратним клеймом.

 

  1.  Корми, що використовують у звірівництві ділять на:

А) грубі, соковиті, добавки;

Б) тваринного походження, рослинні, кормові добавки;

В) рослинні, грубі, комбікорми;

Г) премікси, рослинні, грубі.

docx
Пов’язані теми
Технології, Інші матеріали
Додано
9 червня 2020
Переглядів
924
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку