Культурні надбання Стародавнього Сходу.

Про матеріал
Презентація до уроку історії за підручником Історія України. Всесвітня історія. 6 клас. Щупак. 2023
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Культурні надбання Стародавнього Сходу. Двадцять третє листопада. Класна робота

Номер слайду 2

1. РОЛЬ ПИСЕМНОСТІ В ЗБЕРЕЖЕННІ ІСТОРИЧНОЇ ПАМ’ЯТІ СТАРОДАВНЬОГО СХОДУ

Номер слайду 3

3. Яка із система письма народів стародавнього Сходу видається вам найпростішою?4. Винайдення писемності називають першою інформаційною революцією. На вашу думку, чому?

Номер слайду 4

Пізнавально й цікаво. Близько XV ст. до н. е. на Близькому Сході була винайдена абеткова писемність. Фінікійці, які займалися торгівлею в цьому регіоні, мали швидко робити необхідні записи, але використовувати для цього ієрогліфи або клинопис було незручно. Так було вигадане більш просте єврейсько-фінікійське письмо на основі алфавіту, в якому особливі значки позначали спочатку склади («складове письмо»), а потім — літери. Майже всі алфавіти, що існують у наш час, створені на основі того першого алфавіту.

Номер слайду 5

Діємо: практичні завдання. Скористайтесь QR-кодом та ознайомтесь з технологією виробництва матеріалів для письма. Дайте оцінку цьому процесу: чи легко було виготовити матеріали для письма і зберігати письмові документи удавнину?

Номер слайду 6

2. НАУКОВІ ВІДКРИТТЯ НАРОДІВ СТАРОДАВНЬОГО СХОДУОпрацюйте у підручнику § 24 пункт №2 та заповніть таблицю за зразком{BE1 D959 A-F010-46 C7-BAE8-56 F2 C22161 AB}Внесок у світову культуру. ВавілонІндія. Китай

Номер слайду 7

3. МИСТЕЦТВО НАРОДІВ СТАРОДАВНЬОГО СХОДУ«Відвідайте» фотовиставку «Пам’ятки мистецтва стародавнього Сходу».

Номер слайду 8

Велика піраміда в Гізіhttps://youtu.be/d. P3s5f. Kzu. TM?si=h. TVEYTbkt97 QO5ku

Номер слайду 9

Домашнє завдання. Опрацюйте у підручнику § 24 перегляньте презентацію до уроку та виконайте завдання домашньої роботи: У яких сферах можна застосовувати писемність?Дайте оцінку цьому процесу: чи легко було виготовити матеріали для письма і зберігати письмові документи удавнину?Заповніть таблицю «Внесок у світову культуру». З якою метою побудували велику піраміду. Чому її називали чудом світу?

pptx
Додано
21 березня
Переглядів
25
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку