Квадратична функція.

Про матеріал
Матеріал можна використовувати при організаціії дистанційного навчання, індивідуального навчання в закладах освіти, окремі елементи можна використовувати на уроках при очній формі навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Квадратична функція Заняття № 1

Номер слайду 2

Вивчаючи тему, ви навчитесь:

Номер слайду 3

1.Означення квадратичної функції Квадратичною називають функцію виду у = ах2 + bх + с; де а, b, с — дійсні числа, а ≠ 0. Приклади квадратичних функцій: у = 2х2 + 3х – 1, у = х2 + 3х, у = 4х2 , у = −2х2 , у = х2 .

Номер слайду 4

Графік квадратичної функції — парабола з вершиною в точці (x0;y0), вітки якої напрямлені вгору, якщо a>0, і вниз — якщо a<0. 2. Графік квадратичної функції

Номер слайду 5

3.Вершина параболи Вершина параболи

Номер слайду 6

4.Розглянемо функцію у = х2 - 4х +1 a =1, b = -4, c =1. 2. Вісь симетрії параболи: пряма х = 2. 3.Оскільки a =1, тобто а>0, то вітки параболи напрямлені догори.

Номер слайду 7

Застосування квадратичної функції. За допомогою властивостей квадратичної функції можна описати низку різноманітних процесів у фізиці, астрономії, в побуті, на виробництві і явищ у природі.

Номер слайду 8

З кривими у вигляді парабол мають справу архітектори. Арки мостів і споруд мають форму парабол. Інженерні розрахунки показують, що різні споруди у формі параболи мають підвищину міцність.

Номер слайду 9

Властивість параболи фокусувати пучок променів, паралельних осі параболи, використовується: в конструкціях прожекторів, ліхтарів, фар, а також телескопів-рефлекторів , в конструкції антен, необхідних для передачі даних на великі відстані, в конструкціїях сонячних електростанцій .

Номер слайду 10

Графічне зображення струменя води – це парабола.

Номер слайду 11

Парабола і військова справа. Щоб забезпечити точне попадання, потрібно вивчити рух тіла, кинутого під кутом до горизонту. І таке тіло рухається по параболі. Рух тіла, кинутого під кутом до горизонту.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

ppt
Додано
28 жовтня 2022
Переглядів
3000
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку