Квест - гра "Сонечко" в 1 класі

Про матеріал
До завершення першого навчального року потрібно дітям показати: для чого потрібно вчитися, де батьки використовують шкільні знання. Пропоную квест-гру для гарного настрою, підведення підсумків. Бажаю натхнення!
Перегляд файлу

Урок – квест : «Сонечко». Прощання з 1 класом.

Мета: вчити дітей співпрацювати в парі, команді; показати дітям що думка та робота кожного важлива та надає можливість перемогти;

перевірити знання з навчальних предметів, уміння використовувати їх під час виконання ігрових завдань;

розвивати кмітливість, швидкість реакції, вміння вести діалог, домовлятися;

виховувати дружні взаємини, бажання підтримати іншого,  уважність під час роботи, бажання дізнатись нове, поділитися своїми знаннями з іншими.

Обладнання:  для оформлення  використано  зроблене дітьми у вересні   з долоньками «Сонечко дружби», назви завдань квесту, ілюстрації казок, картки з завданням – розмальовкою з математики, з’єднай по порядку, саморобні пазли  (6-9 елементів ),  малюнки каструль та овочів та фруктів, різнокольорові кришечки з пляшок, склади на магнітах для складання слів,  скакалка, запис музичної  гімнастики, дипломи для кожної команди, кубики лего для розподілу команд; у дітей: кольорові олівці, фломастери, ножиці (для розрізання пазлів)

Хід уроку

  1.  Розподілення по групах: Діти  з «Таємничого мішечка» витягали «дупло-лего» та сідали за стіл своєї команди.
  2. Оголошення теми та мети: Сьогодні у нас останній  день навчання у 1 класі.  Наступного дня, коли ви прийдете до класу, то будете вже другокласниками. Тому зараз пропоную пройти квест. Цей вид гри дуже полюбляють старшокласники та навіть дорослі люди. Квест  дуже нагадує комп’ютерну гру, де треба переходити від одного завдання до наступного, розв’язуючи проблеми разом. Командою ви здолаєте всі перепони і отримаєте перепустку до другого класу. Пам’ятайте, що  дружба допоможе, думка кожного члена команди – важлива. Ми починаємо!
  3. Інструктаж: Ви зараз сидите у командах. На листочках Дипломах потрібно написати назву вашої команди кольоровими фломастерами або олівцями. Після чого  ми почнемо грати.

 На моєму столі є  листочки з назвами станцій-зупинок. На кожній станції вас очікують завдання в конвертах. Кожна команда отримує завдання та виконує  відведений  час за певною інструкцією вчителя.  Представник команди звітує про те, роботу команди та що отримали.  Кожна команда отримує знак – наліпку про виконання завдання, пише одне слово – відгук на Дипломі. Після чого переходимо до наступної станції.

 

  1. Перебіг Квесту та звіт:

Станція

Завдання та інструкції

Весела математика

Команди отримують по 2 завдання:

1. З’єднай цифри по порядку

2. Розфарбуй відповіді по кольорам.

Завдання виконуються в парі по черзі (один вираз перший учень, другий вираз – другий учень; 1-2 перший учень, 2-3 другий учень).

Перевірка: які малюнки отримали, що в них спільного? Як  їх поєднати в одному реченні?

Діти отримують наліпку відзнаку та пишуть відгук

Фізкультурна

 Пройти під скакалкою та не доторкнутися до неї.

Діти отримують наліпку відзнаку та пишуть відгук

Знаю казок я багато

Командам по черзі надається можливість витягнути ілюстрацію та назвати казку. Якщо команда не може впізнати казку, вони можуть попросити допомоги в іншої команди.

Діти отримують наліпку відзнаку та пишуть відгук; наприклад:«цікаво», «важко», «сподобалось», «сумно», «весело»…

Цікаві завдання від веселого кухаря.

В команді кожен  повинен по черзі брати картки та викладати овоч або фрукт  для виготовлення компоту та борщу до своїх каструль.

(У кожної команди є зайві картки з малюнком овочів  та фрукта.)

Після перевірки додаткове завдання:

здати вчителю однолітні (багатолітні) рослини,

здати трав’янисті рослини (дерева)  які ви не використовували.

Діти отримують наліпку відзнаку та пишуть відгук.

Веселинка  - руханка

На цій станції кожен показує своє вміння рухатись під музику та підспівувати знайомі пісні.

Діти отримують наліпку відзнаку та пишуть відгук.

Загадки від Шерлока Холмса

Зараз ви витягуєте конверт з картинками - пазлами. В парі повинні відновити цю картинку розрізав її та скласти красиве цікаве речення до неї. По закінченню часу ви промовляєте речення, а інші команди повинні відгадати: який  предмет було зображено.

Діти отримують наліпку відзнаку та пишуть відгук.

Творчий квітничок

А зараз я пропоную поділитися на 2 команди: дівчаток та хлопців. Кожна з команд повинна подумати,  згадати що цікавить іншу команду та з кришечок викласти цю річ.

Діти отримують наліпку відзнаку та пишуть відгук.

Загадки від Шерлока Холмса (2)

Кожна команда отримає по 2 картки. В парі потрібно знайти всі відмінності на малюнках та порахувати їх. Перемагають ті, що знайдуть всі відмінності.

Після того, як впевнились що зайшли все, поміняйтесь картками з іншою парою та перевірте роботу. Допоможіть виграти своїй команді.

Діти після виконання завдання  повідомляють кількість знайдених відмінностей.

Діти отримують наліпку відзнаку та пишуть відгук.

Чарівна скринька

Зараз кожна з команд повинні  відгадати по 2 загадки про смаколики (цукерки, печиво, морозиво). Якщо загадки відгадано, то ви отримаєте  резинку зі стрічками. Треба за допомогою неї отримати цукерки для своїх друзів. Приймають участь всі члени команди.

Діти отримують наліпку відзнаку та пишуть відгук.

Мовничка

В конвертах є склади. Це «зламані» слова. Їх треба відновити у команді, викласти на дошці. Після того, як кожна команда виставить своє слово, разом складаємо фразу, яка є чарівною сьогодні для нас.

Діти отримують наліпку відзнаку та пишуть відгук.

Підсумок уроку-квесу

Ось така подорож – квест у нас вийшла. 

Які відгуки ви написали? 

Що більше сподобалось?

Над чим треба буде попрацювати у другому класі?

Про що хочете дізнатися більше?

    C:\Users\Marina\Desktop\IMG_20190523_115818.jpg

docx
Додано
13 квітня 2020
Переглядів
859
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку