Квест " Ми за здоровий спосіб життя"

Про матеріал
Квест-гра для учнів 5 класів, щодо пропагування здорового способу життя. Кожна команда отримує план-схему розташування етапів та пронумеровані конверти з підказками. Діти відкривають перший конверт та за допомогою підказки з’ясовують на який етап вони повинні прибути для виконання того чи іншого завдання. Наприклад, побачивши наведений нище малюнок, діти мають зрозуміти, що потрібно шукати етап, на якому треба малювати, тобто «Графіті».
Перегляд файлу

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

проведення квесту для учнів початкової ланки

«Ми за здоровий спосіб життя»

 

Кожна команда отримує план-схему розташування етапів та пронумеровані конверти з підказками. Діти відкривають перший конверт та за допомогою підказки з’ясовують на який етап вони повинні прибути для виконання того чи іншого завдання. Наприклад, побачивши наведений нище малюнок, діти мають зрозуміти, що потрібно шукати етап, на якому треба малювати, тобто «Графіті».

22233156

Після проходження першого етапу відкривається наступний конверт і так дали до останнього. По закінченні план-схему з відмітками суддів капітани здають в оргкомітет.

Для проведення гри необхідно обрати капітана команди, вивчити з дітьми назву команди та девіз, забезпечити кожен клас одним бинтом, набором кольорової крейди, солодощами для нагородження (за рахунок БФ).

 

 

 

 

 

Назва етапу

 

Кількість

учасників

 

Завдання на етапі

 

Судді

1

«Врятуй кошеня»

10

Діти по черзі, стрибаючи з круга в круг, переносять  «кошеня» з кінця дистанції на  початк і навпаки.

Один дорослий і один старшокласник

2

«Порахуй слоненят»

Усі

 

Діти стають у шеренги по 8 чоловік. Кожному видається протигаз. Учасники за командою «гази!» надягають його. Судді оцінюють правильність одягання протигазів та час по останньому.

 

3

«Айболить»

Усі

Діти відповідають на 5 запитань про правила першої долікарської допомоги та надають допомогу постраждалому з переломом гомілки.

 

4

«Водограй»

Усі

 

Перестрибнути гірську річку. Оцінюються перші 10 учасників. Скільки з них перестрибнули, стільки й балів отримала команда.

 

5

«Дарц»

10

Оцінка – це максимальна кількість очок, набраних одним учасником.

 

6

«Пазли»

Усі

Клас поділяється на 4 групи. Кожна група по черзі складає пазл «Дорожні знаки» та розповідає іншим дітям все, що знає про цей знак. Максимально 10 балів за кожний знак.

 

7

«Графіті»

5 і більше

Малюють на асфальті на тему «Здорові діти – здорова країна».

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
25 лютого 2019
Переглядів
875
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку