Квест " Зірки для Святого Миколая"

Про матеріал
Квесту «Зірки для Святого Миколая » Квест – це пригоди. Під час гри кожна команда проходить станції-етапи, де виконують творчі завдання. Квест – це командна гра. Мета: організація дозвілля учнів, створення чарівної святкової атмосфери. Завдання: • Закріпити і розширити знання учнів про зиму, про свято Миколая. • Розвиток творчих інтелектуальних здібностей учнів. • Розширення кругозору учнів. • Сприяти об'єднанню колективу, умінню дітей працювати в команді.
Перегляд файлу

Програма квесту «Зірки для Святого Миколая »

Квест – це пригоди. Під час гри кожна команда проходить станції-етапи, де виконують творчі завдання. Квест – це командна гра.

Мета: організація дозвілля учнів, створення чарівної святкової атмосфери.

Завдання:

  • Закріпити і розширити знання учнів про зиму, про свято Миколая.
  • Розвиток творчих інтелектуальних здібностей учнів.
  • Розширення кругозору учнів. 
  • Сприяти об'єднанню колективу, умінню дітей працювати в команді.

 

Правила:

  1. Учні об’єднуються в команди, обирають капітана, придумують девіз та емблему команди.
  2. Команди отримують маршрутний лист із зазначеними станціями (всього 4 карти – 4 команди), також кількість команд можна зменшити за потребою.
  3. Модератор та його помічники контролюють хід гри та допомагають учасникам у проходженні квесту.

Вікова категорія: 8-14 років

Об’єднання у команди. Підготуйте папірці із назвами команд (відповідно до кількості учасників. Назви команд мають відповідати темі квесту). Складіть у коробку та запропонуйте учням дістати не дивлячись, коли всі учасники отримають папірці, вони мають знайти учасників з тією ж назвою та об’єднатися у команди.

Кожній команді потрібно придумати емблему та девіз, після чого презентувати. Далі команди отримують карти із зазначеним маршрутом. Головне завдання команд прийти до фінішу першими та зібрати 4 зірки.

ВАЖЛИВО! Після кожної станції команди отримують зірку. Зібравши 4 зірки учасники повертаються туди звідки було розпочато квест та прикріплюють зароблені зірки біля назви квесту, потрібно, щоб всі команди прикріпили свої зіроньки і вигукнули «Зорі сяйте, Миколая зустрічайте!»

 

 

 

Завдання для станції « Правда чи ні»  

Учасники команди обирають одного гравця (це може бути капітан команди), який буде зачитувати цікаві факти та традиції про свято Миколая з картки, інші гравці мають відгадати правда це чи ні, також зачитувати може модератор даної станції.

На кожну картку учасникам дається 10-15 секунд часу (можна збільшити або зменшити час, відповідно до віку учасників).

Команда може рухатися далі за заданим маршрутом на карті, якщо дала правильні відповіді щонайменше на половину фактів, якщо ні, учасників чекають додаткові завдання. Наприклад: пригадайте та назвіть зимові свята; назвіть якнайбільше зимових ігор за одну хвилину; заспівайте щедрівку; назвіть імена Миколая в інших країнах; пригадайте та запишіть рецепт печива-миколайчиків; назвіть чим прикрашали ялинку в давнину коли не було іграшок; розкажіть як святкують свято Миколая в Україні тощо…

Завдання для станції « Зимові свята »

Кожен учасник по черзі має дістати картку із чарівного мішечка (коробки …) на якій зазначено слова, які допоможуть вгадати зимове свято, але слова учасник має не зачитати, а пояснити іншими словами. Модератор фіксує відгадані слова на дошці, з яких потім відгадується назва свята. Впоравшись із завданням учасники рухаються до іншої станції, що зазначена на карті. Час на виконання в межах 5-10 хвилин, враховуючи вік учасників.

Команда може рухатися далі за заданим маршрутом на карті, якщо дала відгадала більше половини зимових свят, якщо ні, учасників чекають додаткові завдання. Наприклад: пригадайте та назвіть зимові свята; назвіть якнайбільше зимових ігор за одну хвилину; заспівайте щедрівку; назвіть імена Миколая в інших країнах; пригадайте та запишіть рецепт печива-миколайчиків; назвіть чим прикрашали ялинку в давнину коли не було іграшок; розкажіть як святкують свято Миколая в Україні тощо…

Завдання для станції « Юні поети »

Учасники команд отримують аркуш із заданими словами в якому мають спробувати свої сили та скласти вірш для Миколая. Впоравшись із завданням учасники рухаються до іншої станції, що зазначена на карті. Час на виконання в межах 5-10 хвилин, враховуючи вік учасників.

Команда може рухатися далі за заданим маршрутом на карті, якщо завдання успішно виконали, якщо ні, учасників чекають додаткові завдання. Наприклад: пригадайте та назвіть зимові свята; назвіть якнайбільше зимових ігор за одну хвилину; заспівайте щедрівку; назвіть імена Миколая в інших країнах; пригадайте та запишіть рецепт печива-миколайчиків; назвіть чим прикрашали ялинку в давнину коли не було іграшок; розкажіть як святкують свято Миколая в Україні тощо…

Завдання для станції « Торбинка  ДОБРА» (додаток 4)

Учасники команд отримують аркуш із завданням в якому їм потрібно записати на мішечку список добрих справ, які можна виконати під час зимових канікул, таким чином допомогти Миколаю робити добро. Впоравшись із завданням учасники рухаються до іншої станції, що зазначена на карті. Час на виконання в межах 5-10 хвилин, враховуючи вік учасників.

Команда може рухатися далі за заданим маршрутом на карті, якщо завдання успішно виконали, якщо ні, учасників чекають додаткові завдання. Наприклад: пригадайте та назвіть зимові свята; назвіть якнайбільше зимових ігор за одну хвилину; заспівайте щедрівку; назвіть імена Миколая в інших країнах; пригадайте та запишіть рецепт печива-миколайчиків; назвіть чим прикрашали ялинку в давнину коли не було іграшок; розкажіть як святкують свято Миколая в Україні тощо…

Отже, у квесті перемагає та команда, що дійшла до фінішу перша та виконала усі завдання маршрутного листа. Нагородити учасників команд можна миколайчиками (цукерками) або подякою, що додається.

Подяка за участь у квесті

 

Використала джерела:

https://deponms.carpathia.gov.ua/nush/nova-ukrayinska-shkola-v-diyi/den-sviatogo-mikolaia-dobirka-materialiv-iz-biblioteki-na-urok

https://erudyt.net/vixovni-zaxodi/svyato-mykolaya

http://www.kk-kgva.org.ua/index.php/st_nikolas.html

https://naurok.com.ua/scenariy-svyatiy-mikolay-ide-po-svitu-15605.html

 

docx
Додано
21 січня 2021
Переглядів
691
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку