Лабораторне дослідження№1 "Властивості ферментів"

Про матеріал
Картка-інструкція для проведення лабораторного дослідження з біології у 9 класі до теми "Властивості ферментів"
Перегляд файлу

Лабораторне дослідження№1 Тема. Властивості ферментів.

Мета: ознайомитися з дією ферментів на перебіг біохімічних реакцій.

Обладнання: невеликі кубики сирої та вареної картоплі, пробірки, гідроген пероксид, який має кімнатну температуру, гідроген пероксид із холодильника. Хід роботи:

1.        Інструкція з БЖ для учнів під час проведення практичних і лабораторних робіт у кабінеті біології.

2.        Клітини картоплі  містять фермент пероксидази. При контакті гідроген пероксиду з ферментом картоплі проходить розклад гідроген  пероксиду на Н2О та О2. Кисень виділяється у вигляді пухирців газу.

3.        Візьміть три пробірки й помістіть у них невеликі кубики картоплі. У перші дві помістіть кубики сирої картоплі, а в третю – вареної.

4.        Залийте першу пробірку розчином гідроген пероксиду, який перед цим був у холодильнику.

5.        Спостерігайте, чи виділяються пухирці газу. Відмітьте інтенсивність їх виділення.

6.        Залийте другу і третю пробірку розчином гідроген пероксиду, який має кімнатну температуру.

7.        Спостерігайте, чи виділяються пухирці газу. Відмітьте інтенсивність їх виділення.

8.        Результати досліду зробіть у вигляді таблиці:

 

ВЛАСТИВОСТІ ФЕРМЕНТІВ НА ПРИКЛАДІ ФЕРМЕНТУ ПЕРОКСИДАЗИ

пробірки

вміст пробірки

що добавили

що спостерігали

1

 

 

 

2

 

 

 

3

 

 

 

 

Висновок:  

1.      Що таке фермент?

2.      Яка роль ферментів у клітинах живих організмів?

3.      Як температура впливає на роботу ферментів?

4.      Що може перешкодити роботі ферментів?

  

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.8
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
4.8
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Грищенко Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Грачова Наталія Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Бліняєва Ніна Георгіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Єршова Ольга Броніславівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
Показати ще 1 відгук
pdf
До підручника
Біологія 9 клас (Остапченко Л.І., Балан П.Г., Поліщук В.П.)
Додано
23 липня 2019
Переглядів
27190
Оцінка розробки
4.8 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку