Лабораторне дослідження властивостей ферментів.
Уважно подивись відео за покликанням https://www.youtube.com/watch?v=2USjrUhnuhE
Виконай завдання, користуючись отриманою інформацією.
Мета: виявити фактори, які впливають на активність ферменту каталази.
Хід роботи:
Дослід 1 . Виявлення ферменту каталази в клітинах елодеї.
Завдання.
Дослід 2 . Визначення активності ферменту каталази у бульбах картоплі.
Мета: з’ясувати вплив термічної обробки на активність ферменту у клітинах рослин.
|
Сира картопля + Н2О2 |
Варена картопля + Н2О2 |
Спостереження (Що ми бачимо?) |
|
|
Висновок (чи зберігається активність ферменту?) |
|
|
Дослід 3. Визначення активності ферменту каталази у бульбах картоплі.
Мета: з’ясувати вплив термічної обробки на активність ферменту у клітинах тварин.
|
Сире м'ясо + Н2О2 |
Варене м'ясо + Н2О2 |
Спостереження (Що ми бачимо?) |
|
|
Висновок (чи зберігається активність ферменту?) |
|
|
Дослід 4 Визначення активності ферменту каталази у воді.
!!! У відео цей дослід помилково позначений цифрою «5»
Мета: з’ясувати, чи проявлятиме каталаза активність при відсутності гідроген пероксиду.
Висновок до лабораторного дослідження:
(які фактори впливають на активність ферменту каталази?)
Подумай.
А. Микола. Б. Сергій. В. Обоє стверджують вірно . Г Обоє помиляються.