Презентація на тему Генетичне консультування

Про матеріал
• Презентація до уроку 9-го класу з біології. • Презентація містить необхідний теоретичний матеріал для уроку. • Небагато та цікаво) • Бажаючі можуть скачати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Генетичне консультування. Виконав: Стрельбицький Євгеній

Номер слайду 2

Генетичне консультування — це один із видів спеціалізованої допомоги населенню, родинам, яка направлена на попередження народження дітей зі спадковою патологією.

Номер слайду 3

Основні етапи генетичного консультування: Встановлення точного діагнозу спадкового захворювання; визначення типу спадкового захворювання в даній сім’ї; розрахунок ризику повторення хвороби в сім’ї; визначення найбільш ефективного способу профілактики;

Номер слайду 4

На першому етапі консультування проводиться вивчення хвороби, складання родоводу і уточнення клінічного діагнозу. На другому етапі консультування лікар-генетик може прогнозувати вірогідність народження хворої дитини на основі встановлення типу успадкування патології в даній сім'ї.

Номер слайду 5

На третьому етапі генетичного консультування робиться офіційний висновок з рекомендаціями про ступінь ризику для потомства. На четвертому етапі лікар-генетик рекомендує необхідні заходи (через 3-6 місяців після встановлення діагнозу). Висновки лікаря повинні бути об'єктивними, оскільки необґрунтовані рекомендації можуть обернутися важкою психологічною травмою після народження хворої дитини.

Номер слайду 6

Для розв’язання проблем, зумовлених інформацією про генетичну хворобу, особливістю її розвитку та прогнозу, дуже важлива психологічна підтримка родини. Фахівці відділення допомагають прийняти адекватне рішення щодо репродуктивної поведінки в подальшому.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Машкіна Тетяна Володимирівна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 вересня 2022
Переглядів
331
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку