Ландшафтний дизайн. Презентація "Стиль садової ділянки"

Про матеріал
Презентація до модуля "Ландшафтний дизайн". "Стиль садової ділянки". Встане до нагоди в 10-11 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стиль садової ділянки. Підготувала вчитель ТехнологіїСтепчук О. М.@Степчук О. М.

Номер слайду 2

Дизайн-проект Створити на садовій ділянці ландшафтний дизайн своїми руками не стільки реально , скільки необхідно, адже сьогодні дача перестала бути виключно місцем для вирощування овочів. Заміський будинок - це перш за все місце, куди міські жителі приїжджають відпочити від суєти, захопитися природою, одним словом - розслабитися.@Степчук О. М.

Номер слайду 3

Спочатку необхідно на папері скласти проект вашого ландшафтного дизайну. Абсолютно немає різниці: 4, 6 або 10 соток є в розпорядженні. При ретельному плануванні, якщо раціонально розпорядитися простором, продумати оформлення, навіть на скромних розмірах ділянки можна створити приголомшливої ​​краси ландшафт.@Степчук О. М.

Номер слайду 4

Кожна садова ділянка або просто задній двір приватного будинку заслуговують на увагу господарів@Степчук О. М.

Номер слайду 5

Обриси ділянки слід перенести на папір, склавши докладний план. Після цього можна приступати до виділенню функціональних зон - господарської, відпочинку, декоративної.@Степчук О. М.

Номер слайду 6

Проект благоустрою вашої ділянки можна зробити своїми руками або ж звернутися за допомогою до фахівців@Степчук О. М.

Номер слайду 7

@Степчук О. М.

Номер слайду 8

Всі зони потрібно наповнити, виходячи з їх призначення, власних потреб, бажаного стилю. Цей етап включає в себе підбір рослинності, архітектурних деталей, облаштування водойм, освітлення, прокладку доріжок та інших комунікацій. Окремо варто продумати кордон кожної ділянки, в чому допоможуть живоплоти або гратчасті перегородки, повиті плющем. Добрим кордоном можуть стати доріжки, штучна водойма, садові скульптури. Головне, щоб поділ зон виглядав максимально природно, без різких перепадів або обривів.@Степчук О. М.

Номер слайду 9

Огорожа, обплетена рослинами, прекрасно впишеться в ваш ландшафтний дизайн Порада! Похилий рельєф ділянки часто завдає чимало проблем. Але якщо грамотно організувати дренажну систему в нижній частині, а схил розбити на кілька терас, то можна домогтися приголомшливого декоративного ефекту, одночасно розділивши всю площу на функціональні зони по висоті.@Степчук О. М.

Номер слайду 10

Стиль садової ділянки. Успіх ландшафтного дизайну садової ділянки багато в чому залежить від вдало обраного стилістичного рішення. Стиль повинен не тільки враховувати розміри, особливості рельєфу і розташування присадибної території, але також підкреслювати характер власника. Відмінності стилів і їх особливості наочно демонструє фотогалерея, але, перш ніж приміряти те чи інше оформлення на свою ділянку, краще вивчити особливості кожного.@Степчук О. М.

Номер слайду 11

Англійський стиль Подібний дизайн відрізняє максимальна природність, відсутність симетрії, велика кількість зелені. Зовнішній вигляд ділянки ніби зійшов з ідилічної картини пейзажиста.@Степчук О. М.

Номер слайду 12

Рослинність підбирається всіх типів. Неодмінно повинні бути присутні: доглянутий газон, листяні дерева, підстрижені кущі, пишні багатоярусні квітники. Останні переважно складаються з квітучих рослин і чагарників (троянди, ірисів, цикламенів, олеандрів та ін.). Дерева повинні давати багато тіні, тому разом з плодовими варто висадити верби. Чагарники круглої форми виглядають дуже цікаво@Степчук О. М.

Номер слайду 13

Червоні квіти додадуть контрасту вашому саду. Подібне рішення краще всього виглядатиме на просторій ділянці з помітними нерівностями рельєфу, де гладка галявина різко переходить в горбисту місцевість. Простір слід розбити на сад і паркову зону, зв'язавши їх між собою звивистими стежками з лавками в тіні дерев, водоймами з обрамленням з каменю.@Степчук О. М.

Номер слайду 14

Середземноморський стиль відрізняється простотою і особливим комфортомсередземноморський дизайн відрізняється, а всі ключові елементи розташовуються навколо патіо. Такий внутрішній дворик зазвичай вимощений каменем, покритий дерев'яним настилом, частково оточений цегляною стіною, пофарбованою в білий або теракотовий колір.@Степчук О. М.

Номер слайду 15

Закруглені строкаті клумби в ландшафтному дизайні середземноморського стилю@Степчук О. М.

Номер слайду 16

Рослинність представлена ​​рівним зеленим газоном, яскраві ділянки формуються за допомогою клумб. Обов'язково має бути присутня різьблена пергола (дерев'яна або кована), частково увита плющем, а захист від сонця забезпечують щільні фіранки зі світлого текстилю. Зону для релаксу при такому дизайні обов'язково доповнюють плетеними меблями, навісом від сонця. Прикрашають масивними вазами з яскравими квітами, витонченими скульптурами, фонтанами.@Степчук О. М.

Номер слайду 17

Французький стиль. Французький стиль підійде власникам просторих присадибних територій, розташованих поруч з великим кам'яним будинком. Такий стиль відрізняється розкішшю і великою кількістю вільного простору. Центральним елементом ділянки стане широка алея, вздовж якої висаджені охайно вистрижені чагарники і дерева, розставлені античні статуї і химерні вазони. Шикарне поєднання лаванди і троянди відмінно впишеться в ландшафтний дизайн французького стилю@Степчук О. М.

Номер слайду 18

Симетрія - одна з головних особливостей французького стилю в дизайні саду. Головні риси французького дизайну - симетрія, дотримання пропорцій, чіткість ліній, які простежується в усьому. Обов'язково варто доповнити ділянку фонтанами в класичному стилі, штучними портиками, гротами або лабіринтами, колонами, кам'яними містками. Сад повинен знаходитися на рівні нижче головної будівлі, щоб на нього відкривався повний огляд.узького стилю в дизайні саду@Степчук О. М.

Номер слайду 19

Японський стиль підійде як для крихітних ділянок в 4 сотки, так і для великої присадибної території. Мінімалізм і лаконічність простежуються в усьому: відсутність пишного декору, квітучих рослин, складних форм. Обов'язково повинна бути влаштована водойма, навколо якої можна розкласти великі камені. У її центрі буде добре виглядати острівець, на який можна потрапити через дерев'яний місток без поручнів.@Степчук О. М.

Номер слайду 20

З рослинності слід віддати перевагу вічнозеленим деревам і кущам, в тому числі карликовим. Навесні і восени додадуть фарб саду клени і плодові дерева. Доріжки повинні бути посипані гравієм, на окремих ділянках можна викласти великі камені, що задають темп руху. Замість квітника доречно розбити сад каменів. У вечірній час доби ділянку ефектно доповнить вбудована підсвітка.@Степчук О. М.

Номер слайду 21

Китайський стиль підійде шанувальникам філософії фен-шуй, яка має на увазі гармонію всіх стихій і забезпечує свободу потокам енергії розташування декоративних елементів. На садовій території повинна розташовуватися водойма, навколо якої слід розмістити композиції із зелених насаджень і каменів. Альтанка, яскраві дерев'яні містки, стежки у вигляді сходів, штучний водоспад, статуя будди підкреслять гармонію з природою. Обов'язково слід посадити яскраві квіти червоних, жовтих, фіолетових відтінків, а також подбати про рівний газон з щільної трави або моху насиченого смарагдового відтінку. Додадуть колориту яскраві помаранчеві ліхтарі, розвішані вздовж стежок і поруч з альтанкою.@Степчук О. М.

pptx
Додано
26 вересня 2022
Переглядів
2516
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку