"Леді Досконалість. Памела Ліндон Треверс та її книга "Мері Поппінс"

Про матеріал
Презентація до уроків позакласного читання за твором П.Л.Треверс "Мері Поппінс" містить відомості про письменницю та історію створення її знаменитої книги.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Леді досконалість. Памела ліндон треверс та її книга «мері поппінс»

Номер слайду 2

Памела Ліндон Треверс (Гелен Ліндон Гоф)Роки життя:9 серпня 1899р., Австралія - 23 квітня 1996р., Англія. Діяльність: поетеса, письменниця. Жанр: дитяча література. Magnum opus (головна книга): «Мері Поппінс»Нагороди: Лицарський орден

Номер слайду 3

У дитинстві Гелен часто уявляла себе птахом, особливо — куркою-квочкою. Вона любила тварин, мала багату уяву, із задоволенням поралася у саду і читала казки.

Номер слайду 4

Гелен писала оповідання та п'єси для шкільних вистав, а братів і сестер розважала чарівними розповідями. Її поеми були опубліковані, коли їй не було й двадцяти років — в австралійському журналі «Бюлетень» (The Bulletin). Вона також займалася музикою.

Номер слайду 5

Коли Гелен виповнилося 17, вона поїхала в Сідней (Австралія), щоб стати актрисою. Саме тоді вона вперше взяла псевдонім «П. Л. Треверс», який розшифровувався, як Памела Ліндон Треверс — Треверс було взято від батька, а Памела було дуже популярним у ті роки ім'ям.

Номер слайду 6

У 1924 році Памела Треверс переїхала до  Англії. Нотатки про подорож їй вдалося перетворити на кілька статей, які вона продала австралійським видавництвам. З Лондона в Австралію і Нову Зеландію Треверс посилала статті про мистецтво.

Номер слайду 7

Одного разу Треверс довелося посидіти з двома дітьми. Для них вона придумала історію про няню, яка носила речі в саквояжі і мала парасольку з головою папуги на ручці. Так гувернантка Мері Поппінс прийшла в будинок № 17 у Вишневому провулку подбати про сім'ю Бенкс і їхніх дітей: Джейн, Майкла і близнюків Джоні і Барбарі. Казка перетворилася на книгу.

Номер слайду 8

У 1934 публікація «Мері Поппінс» була першим справжнім літературним успіхом Треверс. Пішли продовження книги: -«Мері Поппінс повертається» (1935), -«Мері Поппінс відкриває двері» (1944), -«Мері Поппінс від А до Я» (1962), а також романи, збірки віршів і немистецькі твори.

Номер слайду 9

Фільм Діснея «Мері Поппінс» був випущений в 1964 (головну роль — Мері Поппінс — зіграла актриса Джулі Ендрюс). Фільм був висунутий на премію «Оскар» в 13 номінаціях та удостоївся п'яти нагород. У СРСР в 1983 був випущений фільм «Мері Поппінс, до побачення» (реж. Л. Квініхідзе, у ролі Мері Поппінс — Наталія Андрейченко).

Номер слайду 10

«Якщо вас цікавлять факти моєї біографії, — якось сказала Треверс, — то історія мого життя міститься в „Мері Поппінс“ та інших моїх книгах».

Номер слайду 11

У книзі «Мері Поппінс» розповідається про няню, яка робила дива і тим самим змінювала світ на краще, про її чарівний вплив на дітей і про те, як можна без сварок і стресів виховувати малечу.

Номер слайду 12

З 1993 року на сценах театрів світу йде мюзикл «Мері Поппінс». Понад одинадцять мільйонів людей бачили це шоу у всьому світі. Восени 2019 року відбулася прем'єра оновленої версії мюзиклу в Лондоні.

Номер слайду 13

«Я хочу, щоб люди завжди відчували диво казки, диво дитинства…» П. Л. Треверс

Номер слайду 14

Автор презентації Танасійчук Алла Володимирівна. Загальноосвітня школа І-ІІІ ст.№10 м. Нова Каховка. Херсонської областіhttp://nkzosh10.at.ua/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Halabadjah Inna
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 липня 2020
Переглядів
1751
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку