Формувати уявлення про гриби як царство живих організмів , про ознаки грибів , їхню будову , зв'язок з деревами , значення грибів для лісу , для людей ; дати уявлення про різноманітність грибів та їхнє значення
Їстівні гриби Багато грибів є корисними та поживними, іноді їх називають «лісовим» або «рослинним м'ясом». Гриби багаті білком, вуглеводими, мінеральними речовинами. Білий гриб. Рижик смачний. Хрящ- молочник. Приклеїти до 2 частини. Приклеїти до 1 частини
Номер слайду 8
Отруйні гриби Багато неїстівних грибів шкодять здоров'ю людини при випадковому вживанні їх в їжу. Великі збитки господарству людини приносять гриби, які пошкоджують рослини.. Але вони розкладають органічні сполуки ґрунту до мінеральних, які в подальшому засвоюються рослинами. Чортів гриб. Несправжня лисичка. Грузлик. Приклеїти до 2 частини. Приклеїти до 1 частини
Номер слайду 9
Умовно- їстівнігриби До умовно-їстівних найчастіше відносять гриби отруйні або їдкого смаку в сирому вигляді, але цілком їстівні після ретельної кулінарної обробки. Валуй. Вовнянка. Дубовик. Приклеїти до 2 частини. Приклеїти до 1 частини
Номер слайду 10
Пальці диявола. Блакитний гриб. Кривавий зуб. Лялькові оченята. Дивні гриби. Приклеїти до 2 частини. Приклеїти до 1 частини
Номер слайду 11
Використання грибів у харчовійпромисловості
Номер слайду 12
Використання грибів у промисловостіМалюнок до харчової промисловості