Лінгвістичні казки на уроках української мови. Синоніми і Антоніми.

Про матеріал

Цікаві лінгвістичні казки допомагають сконцентрувати увагу учнів, підвищують їх творчу активність, створюють ідеальну емоційну атмосферу для спілкування

Перегляд файлу

                          Синоніми та антоніми

 

    Жило на світі Слово. Було воно дуже одиноке. Надокучило йому самотність і вирішило воно піти по світу, шукати собі друзів. Довго йшло і зайшло в одне містечко, в якому ходили, крокували, пленталися, шкандибали активні, рішучі,  енергійні мешканці . Над містом в цей час кружляла завірюха, метелиця, хуга, завія,заметіль. Здивувалося Слово, і вирішило запитати  в жителів міста хто вони такі. На що одержало відповідь: «Ми сини одних батьків, і місто називається…..СИНОНІМИ. Ми позначаємо одне значення , але пишемося по-різному. Всі  ми маємо дружні, приятельські, товариські   відносини».

Слово захотіло мати таких друзів. Погостювало в них і пішло далі.

      Іде та йде, аж бачить перед собою дивне місто: на одній стороні день, а на другій – ніч, одні жителі плачуть, а  інші – сміються, на одній частині міста зима, а на другій – літо. Не могло зрозуміти Слово, що відбувається. Тоді до нього підійшли Старий і Молодий , і пояснили, що це місто називається Антоніми, в якому  завжди існує протилежність. Сподобалось Слову і це місто, і воно подружилося з його жителями.

     Так Слово знайшло собі  друзів. І з тих пір воно з  ними не розлучається!

 

Картинки по запросу малюнок казкове містечко

doc
Додано
30 січня 2019
Переглядів
2507
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку