Лінійка присвячена Революції Гідності

Про матеріал
Події, що відбувались у 2013-2014 р. на Майдані Незалежності ,повинні бути завжди в нашій пам'яті, потрібно щороку розповідати, нагадувати дітям, пробуджувати чи підкріплювати почуття гідності, поваги до себе як громадянина держави, бажання відстоювати свою державу на всіх рівнях.
Перегляд файлу

Лінійка присвячена Революції Гідності

Вед.1 Цвіту нашого народу, його славним синам і донькам, які у розквіті сил віддали свою молодість, і, найдорожче, життя – присвячується!

Вед.2 Усім героям майдану,котрі безстрашно протистояли ганебному режиму,мріяли і боролись за свободу,правду,чесність,рівність,справедливість і кращу країну,справжню,нову,європейську,єдину,незалежну Україну -присвячується!

Вед 3. Що таке гідність? Чи бачили ми її? Чи маємо ми її? Революція 2013-2014 років – це не протистояння Заходу й Сходу – це протистояння між тими, хто має гідність, і тими, хто не тільки не має її, а й взагалі не розуміє, що це означає.

Вед 4. Ми бачили гідність в очах жінок, що відправляли своїх чоловіків у ніч на Майдан.

Вед 5. Ми бачимо гідність у волонтерів, які, завдяки своїм зусиллям, при підтримці народу, всього світу створили армію України, якої уже майже не було.

Вед.6 Ми бачимо робітників заводів, які цілодобово ремонтують, створюють нове озброєння.

Вед.7 Ми бачимо наших учених, медиків, артистів, які теж захищають свій народ. Ми теж своїми листами, малюнками, благодійною допомогою робимо усе можливе для збереження, відвойовування миру.

Вед.8 Та не бачили ми гідності у тих, хто роздягав людину на морозі, викрадали людей з лікарень, вивозили у ліс і катували.

Вед.9 Немає гідності у тих, хто вбиває людей тільки тому, що вони спілкуються державною мовою і носять на собі символіку країни, в якій проживають.

Вед.10 Негідно – зневажати народ, частиною якого є ти.

Вед.1 Україна заплатила і продовжує платити  надзвичайно високу ціну за те, щоб Гідність була першою із чеснот українців, нашої політичної еліти.

Вед.2 Я пишаюсь тобою, мій рідний народе,

Бо заради Вкраїни, за гідність й свободу,

Прості люди безстрашно опліч устали,

Проти звірства і хамства влади повстали.

Вед 3 Вони кулі ловили палкими серцями,

І посмертно для інших стали взірцями,

Зупиняли автівки та потяги тілом,

Найкращі сини захищають країну!!!

Вед 4 Для чого люди вийшли на майдан? 

Що їхні сонні душі розбудило?

Розвіявся густий-густий туман,

Що прикривав всю правду так грайливо…

Вед.1 Навіщо вони йшли вперед? Навіщо? Адже їм так багато було чого втрачати. У війні за незалежність України народилася нова незалежна нація, яка має творити свою незалежну культуру та історію.

Вед.2 Ці душі – світле воїнство, котре постало, наче як з порожнечі. Але насправді воно постало з високих могил нашої древньої землі. Шляхетні воїни давнини переродилися в простих наших сусідів та друзів – студентів, фермерів, підприємців.

Вед.3 Ці люди – наша нова аристократія, наша шляхта. Так, вона різна. Часом земельно-груба, часом виховано-тендітна, а часом загибла. Убита скаженими кріпаками та дешевими найманцями.

Вед.4 (на фоні музики) Вони були звичайними людьми. І в останню мить віддали нам найдорожче – своє життя. За нас віддали. Аби ми жили. Долюбили за них, пісень за них доспівали.

Вед.1  Не говори,що згине Україна,

           Топтати віру праведних не смій,

            Настане час – поставлять на коліна

            Нікчемних вбивць,грабіжників,повій

Вед.2  Ми є. Були . Ми завжди будем.
           Не малороси ми, а нація, народ
           Наш гордий дух і волю не прогнути
           Ніяким „ градам ” й армії заброд.

 

docx
Додано
11 лютого 2023
Переглядів
98
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку