Література рідного краю. Наталія Ігнатьєва.

Про матеріал
Матеріал дасть можливість ознайомити учнів з сучасною поезією, авторами Запорізького краю. Розвивати інтерес до літератури рідного краю, допомогти зрозуміти своєрідність творчості, заглибитися у зміст творів, відчути їх своєю душею; розвивати навички аналітичної роботи, вдосконалювати навички виразного читання текстів творів різних жанрів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Література рідного краю. Наталія Ігнатьєва

Номер слайду 2

Знайомство з авторкою“Драматургиня, перекладачка. За освітою – філологиня й театрознавиця. Живу й працюю в Запоріжжі, пишу й перекладаю п’єси, часом створюю вірші, займаюся технікою мови в Запорізькому академічному обласному театрі молоді, а також – працюю на фрилансі з кіносценаріями для дубляжу: перекладаю з російської та англійської мов, редагую переклади – щоб вимовлялися легко, звучали ясно”.

Номер слайду 3

З 2022 року член спілки письменників України

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Творчість. Маратон "На шляху до перемоги"

Номер слайду 6

Драматичні твори“Мене хвилює наше сьогодні, про що й пишу п’єси для дорослої аудиторії. Та водночас маю романтичну натуру – якій даю волю в казках для дітей. Серед моїх головних тем – осмислення больових точок російсько-української війни.” Цій проблемі присвячено п’єси «Вирій», «Звір», «Карамель», а також найновішу – «Ві́но» і деякі ще не оприлюднені тексти. Через драматургію авторка розмірковує над особистісними й професійними викликами цілого покоління, художньо досліджує біографії відомих українських письменників тощо.

Номер слайду 7

Моноп’єси

Номер слайду 8

Громадська діяльність

Номер слайду 9

Переклади до фільмів (для озвучки і дубляжу)r

Номер слайду 10

По війні…Прослухайте поезію у виконанні авторки. Визначте провідний мотив ліричного твору.

Номер слайду 11

Поки живеш…дзвенять синиціморе снитьсяі небо пахне як колисьі вітер грається з волоссямшепоче серцю усміхнисьі ти смієшся тілом слізьмиі світло наче воду п’єшусе на світі ще не пізнопоки живеш. Завдання. Складіть хмаринку асоціацій, які викликав у вас цей ліричний твір

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Джерела. Портал сучасної української драматургії https://ukrdramahub.org.ua/nataliya-ihnatyeva. Особиста сторінка авторки у Фейсбук https://www.facebook.com/Ihnatieva. Playwright. Новини на Суспільному https://www.facebook.com/Ihnatieva. Playwright. Телеграм-каналhttps://t.me/ihnatieva_texty?fbclid=Iw. AR2 Xp. J14o. VCNT5 Z9396lr. W-d. ZPQjm. FCZ_p. CYHEbx4csd. Clx. Wj4 HARsc. ANCk

Номер слайду 14

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Нестеренко Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 травня 2023
Переглядів
249
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку