22 серпня о 18:00Вебінар: Як зробити урок цікавим: перевірені лайфхаки

Літературний диктант "Творчість Остапа Вишні" 11 клас

Про матеріал
Літературний диктант для учнів 11 класу по творчості Остапа Вишні в тестовій формі. Відповіді додаю.
Перегляд файлу

                                   Творчість Остапа Вишні

                                                       11 клас

  1. Скільки збірок творів Остапа Вишні побачили світ за його життя

А. 40

Б. 60

В. 80

Г. 100


  1. В якому жанрі працював Остап Вишня

А. романи

Б. оповідання і повісті

В. сатира і гумор

Г. драма


  1. Яку тему в своїх творах найчастіше порушував Остап Вишня

А. українська село і його проблеми

Б. життя інтелігенції

В. влада і народ

Г. розвиток літератури


  1. Новий різновид гумористичного оповідання, який створив Остап Вишня

А. гумореска

Б. байка

В. фейлетон

Г. усмішка


  1. Кому присвячена усмішка «Як варити суп з дикої качки»

А. Тарасу Шевченку

Б. Максимові Рильському

В. Лесі Українці

Г. Григорію Косинці


  1. Як реагував Остап Вишня на  вбитого на полюванні зайця

А. радів

Б. сумував

В. був у розпачі

Г. байдуже


  1. Вкажіть справжнє прізвище Остапа Вишні

А. Чубенко

Б. Грунський

В. Губченко

Г. Губенко


  1. Ким мріяв стати Остап Вишня

А. вчителем

Б. військовим

В. священиком

Г. фельдшером


  1. З якої події починається шлях в літературу для Остапа Вишні

А. арешт

Б. перша збірка творів

В. посада перекладача газети «Вісті»

Г. вихід «Зенітки»


  1. Коли вперше Остап Вишня використав використав свій псевдонім

А. 1919 р.

Б. 1920 р.

В. 1921 р.

Г. 1922 р.


  1. В якому році був засланий на заслання

А. 1933 р.

Б. 1934 р.

В. 1943 р.

Г. 1944 р.


  1. Перший твір після послання

А. «Сом»

Б. «Моя автобіографія»

В. «Тюрма»

Г. «Зенітка»


 

 

 

 

 

 

Відповіді

 

  1. Г
  2. В
  3. А
  4. Г
  5. Б
  6. В
  7. Г
  8. А
  9. В
  10. В
  11. Б
  12. Г

 

 

 

docx
Додано
25 січня
Переглядів
277
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку