Літературний диктант " Впізнай героя" за романом Е. Портер "Полліанна".

Про матеріал

Літературний диктант складається з 12 цитат, за якими пропонується впізнати та написати ім'я героя роману. Диктант використовується на підсумкових уроках вивчення твору.

Літературний диктант створений за підручником Зарубіжна література. 5 кл.: підруч. для закл.загальн.середн.освіти/О.М. Ніколенко, Т.М. Конєва, О.В. Орлова, М.О. Зуєнко,О.І. Кобзар.- Вид.2-е, доопрацьоване відповідно до чинної навчальної програми.- К.: Грамота, 2018,с.178-196

Перегляд файлу

Літературний диктант за романом Елеонор Портер « Полліанна»

Впізнай героя за описом.

1. «..худорлява дівчинка в сукенці у червону клітинку, брилику і з двома грубенькими світло-жовтими косами, що звисали на спині. Миле веснянкувате личко поверталося то ліворуч, то праворуч, видивляючись когось».

2. "...предметом її гордості були вихованість і добрі манери..."

3. "...досі не служила в чужих людей, та коли помер батько, а мати почала хворіти, комусь потрібно було забеспечувати родину..."

4. "...наполягала на одруженні з молодим місіонером, незважаючи на те, що вся родина була проти такого нерозумного кроку."

5. «Чоловік був завжди вбраний у довгий чорний сюртук та шовковий циліндр, – цього інші чоловіки не носили».; "...він ніколи ні з ким не розмовляє, він мовчить роками.."

6. «–Але тепер вона дозволяє мені піднімати штори… Навіть почала в’язати всячину: дитячі посторонки і ковдрочки для шпиталів та ярмарків. Вона так цим захопилась!.. і радіє, що може це робити...»

7. "..до маєтку Гаррінгтонів прийшла ...-донька місіс Сноу...Міс Поллі ...вже давненько вважала міс...трохи дивною..."

8. «... жив самотою: у нього не було дружини, а домівкою був двокімнатний офіс у пансіонаті. Він дуже любив свій фах..."

9. « …мені щойно минуло десять років. Торік я жив у сиротинці. Але нас таких там було багато, і тому їм за мене голова не боліла. І я пішов звідти. Тепер житиму деінде, але поки не знаю, де саме. Я хотів мати власну домівку… ну, звичайну – щоб була мама, а не доглядачка..."

10. "...Та це була найсумніша жінка в місті- вона завжди ходила в чорному. Однак того дня на шиї міс...була блакитна стрічка..."

11. "...Вона живе по дорозі до містера Пендлтона, і в неї двоє дітей...Вона дуже хороша, і чоловік у неї хороший, та вони самі одне про одного цього не знають, тому і сваряться..."

12. "Я  ціле літо провела в санаторії , і щодня ходила на довгі  прогулянки, бо це корисно для здоров'я..."

docx
Додано
26 жовтня 2021
Переглядів
1335
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку