Літературний диктант "Життя та творчість Генріка Ібсена"

Про матеріал

Літературний диктант "Життя та творчість Генріка Ібсена" допоможе учителю перевити знання девятиклакниками матеріалу з теми й заохочуватиме учнів до уважного читання сторінок підручника.

Перегляд файлу

Життя і творчість Генріка Ібсена

 ЛІТЕРАТУРНИЙ ДИКТАНТ «Так чи Ні»

(підручник Є. Волощук Києв. «Генеза» 2017 стор.234-237)

 

  1. Генріх Ібсен народився в м. Шиєні в купецькій сім’ї 
  2. Генріх Ібсен народився у 1928 році  
  3. Ібсен в дитинстві був оточений любов’ю.  Стосунки батька й сина були дуже дружніми
  4. У 1837 році Ібсен-старший розорився. Для Генріка різкий перехід родини в соціальні «низи» став тяжкою психологічною травмою 
  5. З п’ятнадцяти років хлопець мусив самостійно заробляти на життя 
  6. Шукаючи роботу, Генрік Ібсен переїхав до містечка Гримстад і влаштувався гувернером у багатій родині 
  7. Шукаючи шляхів самореалізації, Ібсен починає писати поезії, сатиричні епіграми, малює карикатури 
  8. У 1850 р. Генрік Ібсен вирушив до Християнії, щоб стати студентом університету 
  9. Свій перший драматичний твір Ібсен написав у Християнії 
  10. Історична драма «Каталіна» була написана норвезькою мовою 
  11. В столиці Ібсен захопився політичним життям 
  12.  Ібсен Ранній драматургії Ібсена, як до певної міри й зрілим драмам норвезького митця, притаманний романтичний пафос 
  13. Перший національний норвезький театр був сформований на основі театральної школи у м. Берген, яку заснував уславлений скрипаль Уле Бюлль
  14. У 1852 році Ібсену було запропоновано посаду штатного драматурга першого національного норвезького театру в м. Берген, в якому працювали видатні норвезькі режисери та актори
  15.  У 1857 р. на хвилі боротьби за національну драматургію у Християнії виникає «Норвезький театр», керувати яким запрошують Ібсена
  16. У 1858 р. Ібсен одружився і був щасливий у шлюбі
  17. У 1863 році два театри Християнії об’єдналися на основі естетичної програми, а герої вистав заговорили норвезькою мовою
  18. У «Норвезькому театрі» Християнії Ібсен працював до останніх років життя
  19. Ібсен забажав повернутися на Батьківщину у 1891 р., коли вже був прославлений, а його п’єси було перекладено всіма європейськими мовами
  20. Герой драматичної поеми «Бранд» Ібсена, священик Бранд, подібно до гетевського Фауста, над усе прагне досягнути досконалості й духовної свободи
  21.  Бранд безкомпромісний і упевнений у своїй правоті, покинутий усіма,  гине серед вічних льодів у горах Норвегії
  22. Головний герой п’єси Ібсена «Пер Гюнт» дуже схожий на своїми переконаннями і вчинками на священика Бранда
  23. Важливим досягненням Генріка Ібсена стало створення жанру так званої аналітичної п’єси 
  24. Драма «Ляльковий дім» належить до аналітичних п’єс Ібсена 
  25. Драма «Ляльковий дім» була поставлена в Україні під назвою «Дівчина з лялькового дому» 
  26. В історію літератури Ібсен увійшов як творець соціально-психологічної драми 
  27. Про неабиякий сплив норвезького драматурга Ібсена на європейський театр у цілому свідчить те, що синонімами до терміна «соціально-психологічна драма» у літературній критиці кінця ХІХ ст. побутували терміни «нова драма» та «ібсенізм» 
  28. Завдяки норвезькому драматургу європейські глядачі поступово засвоювали такі поняття, як «зовнішня дія», «внутрішня дія» та «підтекст» 

 

Життя і творчість Генріка Ібсена

ЛІТЕРАТУРНИЙ ДИКТАНТ «Так чи Ні»

(підручник Є. Волощук Києв. «Генеза» 2017 стор.234-237)

 

  1. Генріх Ібсен народився в м. Шиєні в купецькій сім’ї (Так!)
  2. Генріх Ібсен народився у 1928 році  (Ні! Генріх Ібсен народився у 1828 році)
  3. Ібсен в дитинстві був оточений любов’ю.  Стосунки батька й сина були дуже дружніми (Ні! Стосунки батька й сина були дуже напруженими)
  4. У 1837 році Ібсен-старший розорився. Для Генріка різкий перехід родини в соціальні «низи» став тяжкою психологічною травмою (Так!)
  5. З п’ятнадцяти років хлопець мусив самостійно заробляти на життя (Так!)
  6. Шукаючи роботу, Генрік Ібсен переїхав до містечка Гримстад і влаштувався гувернером у багатій родині (Ні! Шукаючи роботу, Генрік Ібсен переїхав до містечка Гримстад і влаштувався учнем аптекаря)
  7. Шукаючи шляхів самореалізації, Ібсен починає писати поезії, сатиричні епіграми, малює карикатури (Так!)
  8. У 1850 р. Генрік Ібсен вирушив до Християнії, щоб стати студентом університету (Так!)
  9. Свій перший драматичний твір Ібсен написав у Християнії (Ні! Свій перший драматичний твір-історичну драму «Каталіна» Ібсен написав у Гримстаді)
  10. Історична драма «Каталіна» була написана норвезькою мовою (Ні! Історична драма «Каталіна», як і другий твір - п’єса «Богатирський курган», були написані данською мовою)
  11. В столиці Ібсен захопився політичним життям (Так!)
  12.  Ібсен Ранній драматургії Ібсена, як до певної міри й зрілим драмам норвезького митця, притаманний романтичний пафос (Так!)
  13. Перший національний норвезький театр був сформований на основі театральної школи у м. Берген, яку заснував уславлений скрипаль Уле Бюлль (Так!)
  14. У 1852 році Ібсену було запропоновано посаду штатного драматурга першого національного норвезького театру в м. Берген, в якому працювали видатні норвезькі режисери та актори (Ні! У 1852 році Ібсену було запропоновано посаду штатного драматурга першого національного норвезького театру, в якому він мусив виконувати обов’язки директора, режисера і навіть бухгалтера)
  15.  У 1857 р. на хвилі боротьби за національну драматургію у Християнії виникає «Норвезький театр», керувати яким запрошують Ібсена (Так!)
  16. У 1858 р. Ібсен одружився і був щасливий у шлюбі (Так!)
  17. У 1863 році два театри Християнії об’єдналися на основі естетичної програми, а герої вистав заговорили норвезькою мовою (Так!)
  18. У «Норвезькому театрі» Християнії Ібсен працював до останніх років життя (Ні! У 1864 р. Ібсен з родиною виїхав у Рим, а згодом переїжджав до інших міст Європи. Місцем постійного проживання Ібсена став Мюнхен)
  19. Ібсен забажав повернутися на Батьківщину у 1891 р., коли вже був прославлений, а його п’єси було перекладено всіма європейськими мовами (Так!)
  20. Герой драматичної поеми «Бранд» Ібсена, священик Бранд, подібно до гетевського Фауста, над усе прагне досягнути досконалості й духовної свободи (Так!)
  21.  Бранд безкомпромісний і упевнений у своїй правоті, покинутий усіма,  гине серед вічних льодів у горах Норвегії (Так!)
  22. Головний герой п’єси Ібсена «Пер Гюнт» дуже схожий на своїми переконаннями і вчинками на священика Бранда (Ні! Пер Гюнт і священик Бранд цілковито протилежні один одному)
  23. Важливим досягненням Генріка Ібсена стало створення жанру так званої аналітичної п’єси (Так!)
  24. Драма «Ляльковий дім» належить до аналітичних п’єс Ібсена (Так!)
  25. Драма «Ляльковий дім» була поставлена в Україні під назвою «Дівчина з лялькового дому» (Ні! Драма «Ляльковий дім» була поставлена в Україні під назвою «Нора»)
  26. В історію літератури Ібсен увійшов як творець соціально-психологічної драми (Так!)
  27. Про неабиякий сплив норвезького драматурга Ібсена на європейський театр у цілому свідчить те, що синонімами до терміна «соціально-психологічна драма» у літературній критиці кінця ХІХ ст. побутували терміни «нова драма» та «ібсенізм» (Так!)
  28. Завдяки норвезькому драматургу європейські глядачі поступово засвоювали такі поняття, як «зовнішня дія», «внутрішня дія» та «підтекст» (Так!)

 

 

docx
До підручника
Зарубіжна література 9 клас (Волощук Є.В., Звиняцьковський В.Я., Філенко О.М.)
Додано
1 квітня 2018
Переглядів
6221
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку