Літні олімпійські ігри Париж 2024.

Про матеріал
Презентацію було створено для ознайомлення з літніми олімпійськими іграми, які пройдуть у Парижі у 2024 році. Для підготовки презентації були використані матеріали з Інтернету.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літні олімпійські ігри Париж 2024

Номер слайду 2

Організатори Олімпійських ігор-2024, які пройдуть у Парижі, представили офіційний слоган. Широко відкриті Ігри (Games wide open, Ouvrons grand les jeux) – так звучить девіз майбутніх Ігор. Таким чином організатори намагаються підкреслити рівність між олімпійцями та паралімпійцями, чоловіками та жінками.

Номер слайду 3

Париж отримає Олімпійські ігри втретє в історії. Раніше також літні Ігри столиця Франції приймала у 1900 році (14 травня – 28 жовтня) та у 1924 році (4 травня – 27 липня) – рівно за сто років до Ігор нинішніх. Талісман. Організаційний комітет Олімпійських ігор 2024 представив талісманів Олімпійських і Паралімпійських ігор, якими стали фригійські ковпаки під назвою Фриги. За словами голови комітету Тоні Естанге, ковпак є «яскравим символом Французької Республіки», а «для французького народу він означає свободу». Талісмани були представлені з девізом «Поодинці ми йдемо швидше, але разом ми йдемо далі».

Номер слайду 4

Логотип літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024. У жовтні 2019 року був представлений остаточний логотип літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024. Емблема являє собою зображення олімпійського вогню в золотій медалі, а волосся і губи зображені на емблемі, створюють образ Маріанни — уособлення Французької Республіки з часів революції 1789 року.

Номер слайду 5

ЗМАГАННЯУ програмі Олімпійських ігор 2024 року представлено 32 види спорту. Для поліпшення програми та загальної концепції ігор до 28-ми основних олімпійських видів спорту, в якості додаткових були обрані: брейк-данс, спортивне скелелазіння, скейтбординг і серфінг. Найбільше комплектів медалей розігрують (за видами): Легка атлетика 48 Плавання 37 Велоспорт 22 Боротьба 18 Найбільше комплектів медалей розігрують (за датами):10 серпня 399 серпня 333 серпня 28 Олімпійські змагання першими починають до відкриття Олімпіади 24 липня футболісти і регбі-7. В день закриття змагатимуться атлети у 9 видах спорту.

Номер слайду 6

Церемонії відкриття і закриття, Легка атлетика. Стад де Франс – стадіон у Франції, розташований у північному передмісті Парижа Сен-Дені. Був побудований спеціально до чемпіонату світу з футболу 1998 року у Франції. Стадіону було довірено провести головний матч турніру-фіналу. Наразі вміщує 81 338 глядачів, витрати на будівництво склали близько 285 млн. євро. На стадіоні відбудуться церемонії відкриття та закриття, а також легкоатлетичні змагання та фінал футбольного турніру в рамках Літніх Олімпійських ігор 2024 року.

Номер слайду 7

Парі-Ла-Дефанс Арена. Парі-Ла-Дефанс Арена (фр. Paris La Défense Arena) — найбільший концертний зал у Європі та критий стадіон багатоцільового використання, розташований у Нантері, головному місті департаменту О-де-Сен Це один із двох критих стадіонів багатоцільового використання на континенті. У 2024 році під час літніх Олімпійських ігор на стадіоні відбудуться змагання зі спортивної гімнастики та стрибків на батуті, а також вирішальні матчі гандбольних турнірів. Майданчик доступний у трьох різних конфігураціях: для змагань з регбі номінальна місткість становить 32 000 осіб, для концертів — 40 000 осіб[1][2], і нарешті, для видів спорту всередині закритих приміщень (що можливо завдяки рухомому даху) — як мінімум 5000 чол. У будівлі також розміщено 33 000 м² офісних просторів, 300 студентських кімнат, магазини, пивоварня та ресторан вишуканої кухні.

Номер слайду 8

«Парк де Пренс» — (48 583) — футбол. Парк де Пренс (фр. Parc des Princes) — футбольний стадіон у XVI окрузі Парижа, Франція. Заснований як велодром у 1897 році (фінішна ділянка велогонки Тур де Франс), зараз є домашньою ареною футбольного клубу «Парі Сен-Жермен». До побудови Стад де Франс (1998 рік) був головним стадіоном національної збірної Франції з футболу. Названий на честь місцевості навколо споруди, де у XVIII ст. проходило королівське полювання. Стадіон приймав два фінали чемпіонатів Європи з футболу: у 1960 та 1984 роках. Має чотиризірковий статус за рейтингом УЄФА. Окрім футболу, на стадіоні проводилися матчі з регбі, у тому числі на міжнародному рівні.

Номер слайду 9

Ролан Гаррос — теннисный комплекс, — теніс, бокс, волейбол (вирішальні матчі). Ролан Гаррос (фр. Stade Roland-Garros) — тенісний комплекс, що розташований у XVI окрузі Парижа, на краю Булонського лісу. Збудований у 1928 році. Щороку тут відбувається Відкритий чемпіонат Франції з тенісу — один із турнірів Великого шолома. Стадіон названо на честь французького авіатора Ролана Гарроса.

Номер слайду 10

Арена Париж-Берсі Арена Париж-Берсі (7500 і 15 000) — баскетбол (попередні матчі чоловічого турніру), боротьба, дзюдо Арена спортивно-концертний комплекс, який має дві ковзанки та перетворюється на льодовий стадіон. Стадіон вміщує 15 000 глядачів під час хокейних матчів, 19 095 під час концертів. Розміщується на бульварі Берсі XII округу Парижа. Зовні схожий на зелений пагорб.

Номер слайду 11

Стадіон Жан-Буен 20-тисячний стадіон Стад Жан Буен (Stade Jean Bouin) у Парижі. Будується поряд із Парк де Пренс, на місці невеликого легкоатлетичного стадіону. Вартість будівництва оцінюється у €160-180 млн. Регбі

Номер слайду 12

Тимчасовий об'єкт на Марсовому полі (12 000) — пляжний волейбол. Волейбольний турнір на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі пройде у чотирьох номінаціях: чоловічий та жіночий волейбол, а також чоловічий та жіночий пляжний волейбол. Змагання відбудуться з 27 липня по 11 серпня. Участь візьмуть 24 волейбольні збірні, а також 48 команд з пляжного волейболу[1] .

Номер слайду 13

Марсове поле

Номер слайду 14

Олімпі́йський стадіо́н Ів дю Мануа́р - хокей на траві (на двох майданчиках)Олімпі́йський стадіо́н Ів дю Мануа́р спортивний стадіон у місті Коломб під Парижем (Франція). Ів дю Мануар було збудовано в 1907 році й названо на честь французького регбіста Іва дю Мануара після його трагічної загибелі в автокатастрофі в 1928 році. (10 000 і 5000) — хокей на траві (на двох майданчиках)

Номер слайду 15

«Зеніт» (6293) — карате, бадмінтон. Архітекторам Філіпу Ше і Жан-Полю Морелю було доручено спроектувати модульний зал для концертів, спортивних та інших заходів. Вони розробили легку металеву конструкцію риштувань, яку можна змінити та адаптувати до потреб кожного виступу. З моменту відкриття в Зеніті виступили понад 2000 артистів і гуртів, зокрема всі відомі франкомовні музиканти, а також багато міжнародних виконавців.

Номер слайду 16

Палац спорту Марсель-Сердан — баскетбол (попередні ігри жіночого турніру), фехтування в рамках сучасного п'ятиборства. Переклад з англійської-Палац спорту Марсель-Сердан — це багатоцільова закрита спортивна арена, розташована в Левалуа, Париж, Франція. В основному він використовується для проведення баскетбольних ігор. Арена названа на честь французького боксера Марселя Сердана. Арена розрахована на 4000 місць.

Номер слайду 17

Об'єкт в Сен-Дені (6000) водні види спорту (плавання, водне поло, стрибки у воду, синхронне плавання), плавання в рамках сучасного п'ятиборства

Номер слайду 18

Сена (включаючи Набережні) — марафон (точка старту), спортивна ходьба(точка старту), плавання на відкритій воді, плавання в рамках триатлону. Се́на (фр. Seine, лат. Sequana) — одна з найбільших річок Франції, потужна транспортна артерія, яка проходить через регіони Іль-де-Франс та Верхню Нормандію. Довжина річки становить 776 км.Існує 37 мостів через річку у межах Парижа і безліч переправ поза його межами.

Номер слайду 19

Парк міського спорту на Єлисейських полях (тимчасовий об'єкт, 30 000) — шосейні велогонки (фініш), баскетбол 3х3, брейкданс, марафон (фініш), спортивна ходьба (фініш), скейтбординг, скелелазіння, триатлон (біг і велогонка)Єлисейські Поля можна умовно поділити на дві зони: паркову та магазинну. Від площі Згоди до Круглої площі по обидва боки проспекту простягається прогулянковий парк 700 метрів завдовжки і 300—400 завширшки, поділений алеями на квадрати:

Номер слайду 20

Гран-Пале — (8000) — фехтування, тхеквондо. Будівлі Гран-Пале вже понад 120 років. Його збудували, як і Ейфелеву вежу, до однієї із Всесвітніх виставок. За цей час його стіни багато бачили: лікарню в Першу світову війну, штаб французького опору в другу, гараж для великогабаритної техніки, чемпіонат світу з фехтування, гонки, стрибки та незліченні виставки, ярмарки. Перед різдвом у палаці заливають найбільшу в Європі штучну ковзанку. У підвалі знаходиться поліцейська ділянка для оперативного реагування. Раптом знадобиться навести лад у будівлі або прилеглій території. На даху встановлені вулики з бджолами для підтримки біологічної різноманітності.

Номер слайду 21

Гран-Пале (8000) — волейбол (попередні ігри чоловічого турніру) турніру)Будівлі Гран-Пале вже понад 120 років. Його збудували, як і Ейфелеву вежу, до однієї із Всесвітніх виставок. Ця велика спортивна арена створена для максимального комфорту для публіки, преси та спортсменів. У ньому є фойє, фудкорт, лазарет, дві прес-зали та кімната для переговорів. Тут регулярно проводяться численні спортивні змагання (баскетбол, бокс, бадмінтон, настільний теніс, волейбол, гандбол та ін.).

Номер слайду 22

Тимчасовий об'єкт біля Будинку інвалідів — (6000) — стрільба з лука. Людовик XIV ініціював проект згідно з наказом від 24 листопада 1670 року як будинок і госпіталь для літніх та інвалідів (інвалідів) солдат.[3] Першим архітектором Будинку Інвалідів був Лібераль Брюан. Вибране місце було на тодішній приміській рівнині Гренель На момент завершення розширеного проекту в 1676 році ширина фасаду, що виходив на Сену, становила 196 метрів (643 фути), а комплекс мав п'ятнадцять дворів, найбільшим з яких був Cour d'Honneur, призначений для військових парадів.

Номер слайду 23

Halle Georges Carpentier (8000) — волейбол (попередні ігри чоловічого турніру)Стадіон П'єра де Кубертена — критий спортивний майданчик у Парижі. Він був побудований для Міжнародної виставки 1937 року, реконструйований після Другої світової війни та повністю реконструйований у 1990 році. Його місткість становить 4836 місць, і тут проводяться різні види спорту, включаючи бокс, гандбол, бойові мистецтва, баскетбол, фехтування, гімнастику та танець. Окрім основного майданчика, на стадіоні є зал прийомів, буфет, прес-зал, кабінет лікаря.

Номер слайду 24

Dôme de Paris-Palais des Sports 4 600 - важка атлетика. Зал був побудований у 1959 році. З місткістю 4600 місць це був найбільший майданчик у Парижі. Архітектори та інженери створили купол із найбільшим у світі куполом із легкого сплаву, який складався з 1100 алюмінієвих панелей.[1]Починаючи з першого сезону, він представив шоу та концерти,

Номер слайду 25

Тимчасовий об'єкт біля палацу Версаль — кінний спорт, шосейні велогонки (точка старту)Над будівництвом всього комплексу разом із садами працювали найкращі французькі архітектори свого часу . Внутрішнє переоформлення та перебудови внутрішніх покоїв Версальського палацу відбувались практично весь час, поки він був головною резиденцією — з 6 травня 1682 р. до 6 жовтня 1789 р.: Ансамбль Версаля фактично став вираженням ідей абсолютної монархії, коли двір короля став єдиним центром життя королівства, а король практично його не полишав. Ідея порядку, єдності та централізованої системи вираженої завдяки чіткому та величному класичному стилю мали бути протиставлені небезпекам феодальної вольниці. До палацу, як до короля — центру держави, мали сходитись всі головні магістралі нового міста і всі головні алеї парку.

Номер слайду 26

Le Golf National (35 000) — гольф. Комплекс "Гольф Насьональ" - першокласна арена для численних престижних змагань, таких, наприклад, як Відкритий чемпіонат Франції Алстом Оупен. Комплекс включає два майданчики в 18 лунок і один в 9 лунок. «Гольф Насьональ» є ідеальним місцем для гольф-стажування, оскільки тут є навчальний центр високого рівня. І це поле світового класу, де кожен гольфіст просто зобов'язаний провести свою гру. і.

Номер слайду 27

Еланкур — маунтинбайкмаунтінбайк

Номер слайду 28

Маунтенбайк (англ. mountain biking) — вид спорту, що включає їзду на велосипеді бездоріжжям, зазвичай пересіченою місцевістю за допомогою або спеціального обладнаного гірського або гібридного дорожнього велосипеда. Зазвичай гірські велосипеди поділяють загальні характеристики, призначені забезпечити витривалість на поганій дорозі: широкі шорсткі шини, товсті трубки рами, амортизатори на передній вилці або на обох. В результаті гірський велосипед важить помітно більше дорожнього[1]. Зазвичай маунтбайк поділяють на чотири категорії: крос-кантрі, швидкісний спуск, фрирайд і тріал/їзда вулицями. Кожна категорія характеризується певним типом самосвідомості спортсмена та типами велосипедів та додаткового обладнання. Це індивідуальний вид спорту, що вимагає витривалості, здібностей управління та ремонту велосипеда та здатності покладатися на себе; ним можна займатися всюди від подвір'я до грунтової дороги, але здебільшого гірські велосипедисти вибирають бездоріжжя, погані грунтові дороги або вузькі стежки через ліси, гори та поля.https://www.youtube.com/watch?v=n. Bt_

Номер слайду 29

Vélodrome de Saint-Quentin-en-Yvelines (5000 і 5000) — треков. Стадіон BMX Saint-Quentin-en-Yvelines розташований на території національного велодрому Saint-Quentin-En-Yvelines, Довгострокова інфраструктура Національного велодрому містить достатньо місця, щоб мати можливість об’єднати два ігрові майданчики в одному місці, на радість шанувальникам велосипедного спорту. Це злиття також дає змогу об’єднати певні заходи, необхідні для організації змагань з велоспорту на треку та BMX.

Номер слайду 30

Вер-сюр-Марн (22 000) Змагання з веслування на байдарках і каное на літніх Олімпійських іграх вперше з'явилися на Олімпійських іграх 1936 в Берліні та з того часу включаються в програму кожних наступних Ігор. Спочатку змагання були чоловічими, жіночі дисципліни з'явилися на олімпійських іграх 1948 в Лондоні. Змагання в гребному слаломі вперше були проведені на Олімпійських іграх 1972 в Мюнхені та включалися в усі наступні Ігри з Олімпійських ігор 1992 в Барселоні.

Номер слайду 31

Теахупоо (Teahupo'o[1]) — село на південно-західному узбережжі острова Таїті у Французькій Полінезії, південній частині Тихого океану. Це місце відоме величезними хвилями, що часто досягають 2-3 м, а іноді — 7 метрів. Мало професійних серферів їхало до Теуво на початку 1990-х років, але тільки 1998-го острів став широко відомим завдяки хвилям, що вважаються одними з найскладніших у світі.17 серпня 2000-го Лерд Гамільтон подолав одну з «найважчих хвиль» за всю історію, що документально передано у фільмі Riding Giants.

Номер слайду 32

Марсель — вітрильний спорт. Змагання з вітрильного спорту на літніх Олімпійських іграх вперше з'явилися на Олімпійських іграх 1900 в Парижі та з тих пір включалися в програму кожних наступних Ігор крім Ігор 1904 в Сент-Луїсі. Змагання проходять на кількох типах яхт. Спочатку в змаганнях брали участь одночасно і чоловіки, і жінки, проте з Олімпійських іграх 1988 в Сеулі деякі дисципліни розділені між ними, а деякі досі є змішаними. У цьому виді спорту розігруються 10 комплектів нагород.

pptx
Додано
1 березня
Переглядів
160
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку