Логопедична артикуляційна казка "Як Язичок ліпив сніговика"

Про матеріал
Як Язичок ліпив сніговика Мета: вчити утримувати широкий язик на нижній губі, робити язик тонким, гострим, закривати почергово очі; розвивати щічний м’яз; активізувати м’язи м’якого піднебіння.
Перегляд файлу

 

Як Язичок ліпив сніговика

Мета: вчити утримувати широкий язик на нижній губі, робити язик тонким, гострим, закривати почергово очі;  розвивати щічний м’яз; активізувати м’язи м’якого піднебіння.

 

Одного зимового дня Язичок виглянув у віконце  (відкривати та закривати рот під рахунок до 5) і дуже здивувався. Все навколо – і лавки, і гойдалки, і доріжки – було покрито білим снігом (висунути широкий язик, покласти на нижню губу і утримувати під рахунок до 5).

Язичок одягнув теплу шубку, шапку, пов’язав червоний шарф і вийшов на вулицю. Він посміхнувся  (широко посміхнутись, показавши зуби), подивився вгору на сонечко (підняти тонкий язик до верхньої губи, утримувати під рахунок до 5), потім вниз на сніжок (опустити язик до нижньої губи і утримувати під рахунок до 5) і вирішив зліпити сніговика.

Спочатку він зліпив одну снігову кулю (надути ліву щоку), потім другу (надути праву щоку) і, на кінець,  ще одну, найбільшу (надути обидві щоки і утримувати). У Язичка замерзли руки. Він підніс їх до рота і став гріти (піднести долоні до рота і тихо промовити: «Ха – ха – ха»).

Коли сніговик був готовим, Язичок подивився спочатку вгору (підняти язик до верхньої губи), потім вниз (опустити язик до нижньої губи), в сторони (рухати язик вліво – вправо) і задумався: «чогось не вистачає». Він дістав з кишені два ґудзики і зробив з них для сніговика очі (зажмурити одне око – потім інше), з моркви вийшов довгий ніс (висунути язик і витягнути вперед), з гілок Язичок зробив сніговику руки (витягнути  язик вправо, потім вліво).

Раптом з – за хмар виглянуло сонечко, і Язичок побачив, як сніговик йому підморгує спочатку одним оком, потім іншим (підморгнути 5 раз правим оком, потім – лівим). Ось такого веселого сніговика зліпив Язичок!

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Логопедія, Методичні рекомендації
Інкл
Додано
13 травня 2020
Переглядів
652
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку