Логопедичні ігри “Подружки та троянди”. Практичний матеріал на автоматизацію звука Р у словах, словосполученнях, реченнях з використанням нейровправ.

Про матеріал
Мета: автоматизувати правильну вимову звука Р у словах у різних позиціях зі збігом приголосних, словосполученнях, реченнях. Розвивати фонетико-фонематичне сприйняття, артикуляційний та пальцевий праксис (виконувати нейровправи), лексико-граматичні категорії (утворювати слова із зменшувально-пестливими суфіксами-Даринка, Іринка, Маринка, Маргаритка, Роксоланка; узгоджувати іменники з прикметниками у роді, числі, складати речення за малюнками з прийменником НА), зв'язне мовлення, увагу, пам'ять, логічне мислення; збагачувати словниковий запас з лексичних тем: “Квіти”, “Жіночі імена”, “Одяг”; закріплювати назви жіночих імен зі звуком Р; удосконалювати самоконтроль за правильною вимовою звуків та виразністю мовлення. Виховувати дбайливе ставлення до квітів.
Перегляд файлу

image

imageimageМета: автоматизувати правильну вимову звука Р у словах у різних позиціях зі збігом приголосних, словосполученнях, реченнях. Розвивати фонетико-фонематичне сприйняття, артикуляційний та пальцевий праксис (виконувати нейровправи), лексико-граматичні категорії (утворювати слова із зменшувально-пестливими суфіксами-Даринка, Іринка, Маринка, Маргаритка, Роксоланка; узгоджувати іменники з прикметниками у роді, числі, складати речення за малюнками з прийменником НА), зв'язне мовлення, увагу, пам'ять, логічне мислення; збагачувати словниковий запас з лексичних тем: “Квіти”, “Жіночі імена”, “Одяг”; закріплювати назви жіночих імен зі звуком Р; удосконалювати самоконтроль за правильною вимовою звуків та виразністю мовлення.        

Виховувати дбайливе ставлення до квітів.

image

image

imageвчитель-логопед Ірина Сергіївна Роман

Словник: троянда, труба, палітра, трон, тризуб, петрушка.                                           

вчитель-логопед Ірина Сергіївна Роман

imageСловник: рожеве серце, червоний помідор, рожеві сережки, рожева цукерка, червоні черешні, рожеві макаруни, червоний гранат, червоний перець,               рожева зірка, рожевий динозавр, червоний краб, рожевий светр.                                

imageГра "Допоможіть Роксоланці зібрати трояндовий букет.

На червоній троянді..."

imageна автоматизацію звука Р у реченні та використання прийменника НА

image

image

вчитель-логопед Ірина Сергіївна Роман

Словник: сарафан, шкарпетки, сорочка, куртка, светр, шорти.                                     

pdf
Пов’язані теми
Логопедія, Презентації
Інкл
Додано
22 травня
Переглядів
86
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку