Людина -творець добра

Про матеріал

Сьогодні в Україні зростає роль морального виховання підростаючого покоління. У Законі України «Про освіту» метою освіти визначено всебічний розвиток людини як особистості та найвищої цінності суспільства, розвиток її талантів, розумових і фізичних здібностей, виховання високих моральних якостей, формування громадян, здатних до свідомого суспільного вибору, збагачення на цій основі інтелектуального, творчого, культурного потенціалу народу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

У нас сьогодні наче свято – Гостей зібралося багато. Тож, усміхніться веселенькоІ привітайтеся гарненько. Добрий день!Привіт!

Номер слайду 4

Вправа «Подаруй усмішку»Промінчик осінній заглянув у клас,У коло велике зібрав, друзі, нас. Давайте з’єднаєм долоньки свої.І радо всміхнемось. Я – Вам, Ви – мені.

Номер слайду 5

Створення психологічного комфорту

Номер слайду 6

«Усе в твоїх руках». Від людини залежить, чого в світі стане більше – добра чи зла. 

Номер слайду 7

«Людина – творець добра»

Номер слайду 8

Вправа «Намалюй добру людину»

Номер слайду 9

Словникова робота. Добро – 1. Добра, корисна справа.2. Усе позитивне в житті людини, що відповідає їх інтересам, бажанням, мріям, благо, позитив. Доброта – 1. Чутливе ставлення до людей.2. Привітність, ласка, прихильність.

Номер слайду 10

Асоціативний кущ. Добро

Номер слайду 11

Словникова робота. Зло – протилежність добру. Все, що викликає в нас незадоволення, огиду.

Номер слайду 12

Добро. Зло Щастя. Радість. Щирість. Співчуття. Посмішка. Підтримка. Допомога. Заздрість. Жорстокість. Підступність. Лінь. Байдужість

Номер слайду 13

Вправа «Експеримент»

Номер слайду 14

Казка «Добро і Зло».

Номер слайду 15

Гра «Збери прислів’я та приказки». Добре діло твори ... Добрі діла тихо ходять, а злі ...  Від добра добра ... Хто людям добра бажає, той ... Добрі вісті ... Добре слово і в …  За добро ...  Добре слово дім будує, а …  Краще добро робити, ніж гарно … Злий не вірить, що є …  Не одяг красить людину, а … Довідка:смілояк дзвони дзвонятьі собі маєне шукаютьне лежать на містізле – руйнує добром і платятьдобрі людидобрі ділаговоритимороз зігрієговоритияк дзвони дзвонятьне лежать на містімороз зігрієзле –руйнуєдобрі діладобрі людидобром і платятьсмілоне шукаютьі собі має

Номер слайду 16

Гра «Пожалій за що-небудь».

Номер слайду 17

Вправа на саморегуляцію «Врятуй пташеня»

Номер слайду 18

Мультфільм

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Колаж – це прикріплення (приклеювання) до основи різноманітних матеріалів по темі (різноманітні зображення, вирізки з газет, журналів, природного матеріалу).

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Поетична хвилинка. Вірш

Номер слайду 23

НЕ ЗАБУВАЙ: ЦЕ КЛАС ДОБРА, ЛЮБОВІ, РАДОСТІ Й ТЕПЛА.

Номер слайду 24

НЕ ЗАБУВАЙ: ЦЕ КЛАС ДОБРА, ЛЮБОВІ, РАДОСТІ Й ТЕПЛА.

Номер слайду 25

Творче завдання «Наповнимо серце добротою»

Номер слайду 26

 Так. НіЧи можна сказати, що доброта - найбільша окраса душі? Чи можна примусити людину бути доброю? Чи потрібно проявляти доброту у ставленні до будь-кого? Чи приємно жити поруч із злом? Чи згодні ви з тим, що «добротою світ живе»? Чи буває щасливою зла людина? Чи є у вас бажання чинити добрі справи? Тестування. МОЛОДЦІ

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Доброта, як промінь сонця, Що з’явився у імлі. Пригорнувся до віконця, І розлився по землі. Щедро ллє проміння сонце. У твоє й моє віконце. Щоб в теплі ми виростали,Й світло людям дарували. Й де б ми в світі не були, Щоб завжди любов несли. Щастя, радість і тепло, Щоб чудово всім було. В світ прийшли ми я і ти –Для любові й доброти!Будь привітним і прихильним,Добрим, лагідним і сильним. Вчися правдою прожити, Щоб як сонечко світити! І в душі завжди неси Теплий промінь доброти!Пам’ятайте, любі діти,Істина така проста!Найцінніше в цілім світіЦе любов і доброта!

Номер слайду 29

Життя коротке, поспішайте творити добро!

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
14 лютого 2022
Переглядів
279
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку