"Людина і природа" 5 клас. НУШ

Про матеріал
Презентація розроблена на основі матеріалів підручника Вступ до історії України та громадянської освіти. 5 клас. Гісем О. В. і може бути використана для проведення уроку на тему: " Людина.і природа" в 5 класі НУШ, як під час дистанційного так і під час очного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Людина і природа

Номер слайду 2

Як вам уже відомо, природа — це весь навколишній світ, тобто світ, який вас оточує. Це не лише рослини і тварини, а й, наприклад, моря чи гори. Людина також є частиною природи.

Номер слайду 3

Із природного середовища людина бере кисень для дихання, воду та продукти харчування, використовує величезний обсяг природних ресурсів для того, щоб облаштувати своє життя: від будівництва житла до виготовлення дитячих іграшок.

Номер слайду 4

Людина давно навчилася пристосовуватися до природних умов. Навіть зараз раціон харчування людей значною мірою залежить від того, які рослини і тварини поширені в певному регіоні та їх найкраще тут вирощувати.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Кочовий спосіб життя — спосіб життя, господарської діяльності, за якого скотарі-кочівники переміщувалися за своїми стадами від пасовища до пасовища, часто на великі відстані, і не мали постійного житла.

Номер слайду 8

Цікаво знати. Одним із перших про єдність людини і природи висловився український вчений, академік Володимир Вернадський. Він стверджував, що людина найтісніше пов'язана з усім живим на планеті, тому як природний об'єкт залежить від довкілля. У своїй поведінці вона має враховувати цю залежність. «Людина вперше реально зрозуміла, що вона — житель планети і може — мусить — мислити й діяти в новому аспекті, не тільки в аспекті окремої особи, сім’ї або роду, держав або їхніх союзів, а й у планетарному аспекті», — запевняв учений.

Номер слайду 9

Домашнє завдання: Опрацювати параграф 2. пункт 1.

pptx
Додано
19 вересня
Переглядів
39
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку