Людські Чесноти. Етика. 5 клас. НУШ

Про матеріал
Презентація на урок Етики з цікавими вправами, із застосуванням ІКТ, з рухливими вправами та творчии домашнім завданням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Людські чесноти

Номер слайду 2

Налаштування на урок. Додайте основний текст- Я прошу підняти праву руку тих, хто працьовитий.- Я прошу підняти ліву руку тих, хто чемний.- Я прошу нахилити голівку вперед тих, хто жадібний.- Я прошу нахилити голівку вправо тих, хто чуйний.- Я прошу підняти дві руки вгору тих, хто сміливий.- Я прошу встати тих, хто «лінивий».- Я прошу посміхнутися тих, хто щедрий.

Номер слайду 3

Пограємо?

Номер слайду 4

Чесноти — це риси характеру та поведінки, які допомагають людині жити гідним життям та приносити користь суспільству. Вони проявляються в наших діях, ставленні до інших і ставленні до самих себе. Людські чесноти роблять нас кращими людьми і допомагають будувати гармонійні стосунки з іншими. Чесноти

Номер слайду 5

А що приходить на думку вам, коли ви чуєте слово доброта, добро?

Номер слайду 6

Чесність — одна з основних моральних чеснот, що передбачає правдивість і відкритість у думках, словах і діях. Відповідальність — здатність брати на себе обов'язки і виконувати їх з розумінням наслідків. Це означає бути надійним та дисциплінованим у своїй діяльності. Доброзичливість — це здатність проявляти турботу, підтримку та розуміння до інших. Люди з цією чеснотою завжди готові допомогти та не очікують нічого взамін. Справедливість — це здатність бути неупередженим та рівним у ставленні до інших, незалежно від обставин. Людина зі справедливістю оцінює всіх чесно та об'єктивно. Основні чесноти:

Номер слайду 7

Номер слайду 8

321 Робота в групах1. Ти знайшов гаманець на вулиці. Що робиш? 2. Твій друг прогуляв урок, і вчитель запитує, де він був. Що ти скажеш? 3. Ти побачив, як когось ображають у школі. Як ти реагуєш?

Номер слайду 9

231

Номер слайду 10

“Колись давно старець відкрив своєму онукові одну життєву істину: - В кожній людині йде боротьба, дуже схожа на боротьбу двох вовків. Один вовк представляє зло: заздрість, злість, ревнощі, жаль, егоїзм, амбіції, брехню.Інший вовк представляє добро: мир, любов, надію, істину, доброту і вірність. Онук, зворушений до глибини душі словами діда, задумався, а потім запитав:- А який вовк в кінці перемагає? Старий усміхнувся і відповів:- Завжди перемагає той вовк, якого ти годуєш.“ПЕРЕМАГАЄ ТОЙ ВОВК, ЯКОГО ТИ ГОДУЄШ»

Номер слайду 11

“Жива скульптура”Розділіть клас на пари або трійки. • Кожна група отримує чесноту (наприклад, доброзичливість, чесність, сміливість) і повинна створити “живу скульптуру” – завмерти в певній позі, яка символізує цю чесноту. • Інші учні повинні вгадати, яку чесноту демонструє група. • Після цього група пояснює, чому вони обрали саме такі пози, і як ця чеснота може виглядати в реальному житті.

Номер слайду 12

Дерево Чеснот

Номер слайду 13

Добро – це, насамперед, щастя усіх людей. Здавна на землі цінували праведне життя – життя чесне, щире, відкрите. Треба утримуватися від поганих вчинків, лихих намірів. Зло, як відомо довго не забувається і продовжує зло. А от добро помножує добро. Не давайте злу перебороти добро! Щоб люди вас поважали, приязно ставились до вас, ніколи не забувайте і завжди дотримуйтеся золотого правила вихованості: стався до людей так, як би хотів, щоб люди ставилися до тебе. Добро

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Намалюйте чесноту, якби він/вона були людьми.

Номер слайду 15

Дякую за урок

pptx
Додав(-ла)
KURYLIV Martyha
Пов’язані теми
Етика, 5 клас, Презентації
До підручника
Етика 5 клас (Данилевська О.М., Пометун О.І.)
Додано
15 вересня
Переглядів
169
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку