Магія створення театральних декорацій 5 клас (НУШ)

Про матеріал
Презентація "Магія створення театральних декорацій" , для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво у 5 класі (НУШ). В презентації дано поняття макету сцени театру та декорації в театрі та її призначення. Представлені макети декорацій театральної сцени та театральні сцени з декораціями. Дано творче завдання "Макет декорації для улюбленої вистави", та представлено зразок роботи по даній тематиці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Магія створення театральних декорацій

Номер слайду 2

Які стадії проходять декорації від задуму сценографа до роботи у необхідному розмірі та матеріалі? Що таке макет? Навіщо створювати макет, якщо є вже ескіз?

Номер слайду 3

Ви вже знаєте, що робота над художнім образом вистави починається з роботи режисера і сценографа. Сценограф, починаючи працювати з готовими ескізами, створює попередній макет.

Номер слайду 4

Макет — це модель об’єкта в зменшеному масштабі.

Номер слайду 5

Макет — ще не декорація, це тільки модель. Створюючи макет сценічного простору, можна визначити, наскільки точно визначено розмір сцени, декорацій, бутафорії.

Номер слайду 6

Макети декорацій

Номер слайду 7

Іноді сценографам доводиться вносити корективи. Саме тому декорації створюють тільки після виготовлення пробного макета. Макети декорацій, схожі на лялькові будиночки з якими хочеться погратися. Після підготовки макета починається робота у спеціалізованому цеху, де виробляють декорації. Тут створюють саме ті декорації, які будуть прикрашати сцену та дозволять глядачу зануритись у чарівність вистави.

Номер слайду 8

Художники-декоратори в театрі наполегливо працюють, щоб перевести задум художника-постановника з плоских малюнків-ескізів у об’ємні декорації, які створять неповторний вигляд сцени та відобразять не тільки смаки режисера, а й дух вистави.

Номер слайду 9

Які ж матеріали використовують сценографи для виготовлення макету? Подивіться уважно на світлини з макетами театральних декорацій. Які матеріали, на вашу думку, знадобились декораторам для втілення ідей?

Номер слайду 10

Театральні художники, на відміну від живописця, скульптора і графіка, які говорять про свої речі те, що їм хочеться сказати зараз, можуть оприлюднити свої думки і почуття лише за посередництвом відповідного драматургічного матеріалу.

Номер слайду 11

Творче завдання«Макет декорацій для улюбленої вистави». Створіть макет декорації для певної сцени у виставі. Оберіть виставу, до якої мрієте створити декорації. Впродовж вистави декорації можуть змінюватись. Тому об’єднайтеся у групи і створіть декорації для певної сцени у виставі. Програйте цю виставу у класі.

Номер слайду 12

Які емоції переживали ви під час створення декорацій? А під час програвання вистави? Що більше вам сподобалось: створювати декорації чи грати виставу?

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Перегляньте відео створення декорації

Номер слайду 19

Бажаю приємної творчості та натхнення!Сподобалась презентація, став будь- ласка . Дякую.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гора Тетяна Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 лютого 2023
Переглядів
2362
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку