Магніт. Історія виникнення. Виготовлення магнітика для записів. Частина 1

Про матеріал
Магніти на холодильник - це є унікальний банк творчих ідей. Такі сувеніри можна виготовляти з будь-яких матеріалів та з використанням різноманітних технік. За допомогою магнітика можна кріпити блокнот, ручку, листівку, фотографії, іграшки, різні вироби або цікавинки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проєкт № 8 Магнітик на холодильник

Номер слайду 2

Мета урокусформувати знання та удосконалити вміння і навички виготовлення магнітів з конструкційних матеріалів;застосовувати дані знання при виготовленні магнитів; Навчальна:розвивати уяву, увагу, пам'яті,творче та логічне мислення; Розвиваюча:виховувати акуратність, уважність, любов до праці. Виховна:

Номер слайду 3

Актуальність. Досить поширеним хобі багатьох людей є колекціонування магнітів на холодильник. Це чудовий спосіб зберегти в пам’яті враження про поїздку або якусь подію. Магніти на холодильник це є унікальний банк творчих ідей. Такі сувеніри можна виготовляти з будь-яких матеріалів та з використанням різноманітних технік.

Номер слайду 4

Історичні відомостіВинахідником магнітів, які прикріплюються до металевих стінок холодильників, вважається американець Джон Уїтлі. Восени 1954 року зареєстрував патент, в якому описав свій винахід як систему з кількох магнітів, закріплених на одній підставі. Спочатку винахід Уїтлі призначався для того, щоб закріплювати аркуші паперу на столах, стінах і т.д. Лише багатьма роками пізніше магніти Уїтлі почали кріпити на холодильники.

Номер слайду 5

Отже…Магніт на холодильник – найпопулярніший сувенір. За допомогою якого можна кріпити блокнот, ручку, листівку, фотографії, іграшки, різн вироби цікавинки.

Номер слайду 6

Гра «Зірочка обдумування»Які матеріали можна використати для виготовлення магніта?

Номер слайду 7

Види магнітиків на холодильник2. Живі магнітики. В пробку висаджується рослина.1. М’яка іграшка-магнітик. Найчастіше використовуть магнітні диски, які витримують до 200 гр ваги.

Номер слайду 8

Види магнітиків на холодильник4. Магнітики-відкривачки. Необхідна річ в побуті. Невеликі за розміром, зручні, не займають багато місця.3. Сувенір-магнітик. Використовуються магніти круглої або прямокутної форми. Вони великі в довжину і ширину.

Номер слайду 9

Види магнітиків на холодильник6. Магнітики-годинник. Можна стежити за часом, не виходячи з кухні.5. Фотографії на магніті. Улюблені фото можна фіксувати на холодильнику, пригадуючи найцікавіші моменти.

Номер слайду 10

Види магнітиків на холодильник7. Магніт для записів. Зручно робити записи: страви на день, необхідні покупки, цікаві ідеї.

Номер слайду 11

Фізкультхвилинка

Номер слайду 12

Матеріали та інструменти

Номер слайду 13

Практична робота. Технологія виготовлення магніта-записничка

Номер слайду 14

Моделі-аналоги магнітиків для запису

Номер слайду 15

Моделі-аналоги магнітиків для запису

Номер слайду 16

Моделі-аналоги магнітиків для запису

Номер слайду 17

Моделі-аналоги магнітиків для запису

Номер слайду 18

Вправа «Майнд-карта»В центрі намалювати фігуру (коло, квадрат та інш. І позначити як «Магніт-записничок». Стрілочками вказати на інші фігури, малюнки з основними шляхами вирішення проблеми. Намалювати в зошиті Магніт для записів. Техніка виконання Матеріали та інструменти Ескіз Інформаційні джерела Аплікація, ліплення, шиття, декупаж, квілінг, флористика, витинанка, папероплетіння, пейп-арт та інш.

Номер слайду 19

Послідовність виготовлення1. Виготовити шаблони деталей згідно із задумом.3. Виготовити магнітик і оздобити.2. Виготовити блокнотик для записів. Варіанти

Номер слайду 20

Виготовлення блокнотика з відривними аркушами1. Нарізати листки потрібного розміру.2. Складіть у стопку і підрівняйте. Скріпіть біндерами з двох сторін. Для кращого ефекту можна підкласти аркуші щільного артону.3. Клеєм ПВА промажте стопку. Чим краще стиснути зажимами, чим акуратніше вийде відривний блокнот.4. Залиште сохнути на 4-5 годин.

Номер слайду 21

Рефлексія Намалювати в зошитіП’ять пальців. Учні обводять свою долоньку, над кожним пальцем фіксують такі вислови й доповнюють їх:мій настрій;дізналася;зрозуміла;над чим потрібно попрацювати;мені не вистачило…

Номер слайду 22

Домашнє завдання: Доробити шаблон і основу для блокнота. Підготувати питання для однокласниць з теми «техніка безпеки під час роботи із колючими і ріжучими предметами; санітарно-гігієнісні вимого роботи на уроках Технології.

Номер слайду 23

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
30 квітня 2023
Переглядів
639
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку