магнітний запис інформаціі презентація

Про матеріал
додатковий матеріал для теми електродвигуни та вимірювальні приладию презентація. яку можно використовувати як додаткові можливості магніту
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Магнітний запис інформації

Номер слайду 2

Магнітний запис інформації — спосіб запису електричних сигналів на шарі оксиду заліза чи іншому магнітному матеріалі, нанесеному на немагнітну основу(тонку пластикову стрічку, алюміній, скло)

Номер слайду 3

Перші свідчення про можливість реєстрації електричних сигналів на магнітному носії з'явилися 1887 року (П'єр Жане) – 1888 року (Професор Сміт). Проте, перший діючий апарат для магнітного запису і відтворення звуку створили датським інженером Вольдемаром Поульсеном.

Номер слайду 4

Вальдемар Поульсен. Теобальд Сміт. П'єр Жане

Номер слайду 5

Апарат було названо телеграфоном і він був запатентований 1898 року. Як носій в апараті було використано сталевий дріт діаметром 0.5 – 1.0 мм, намотаний на немагнітний циліндр, діаметр якого 120 мм довжина 380 мм.

Номер слайду 6

1932 р. стрічку почали робити з ацетіцелу-лози, а робочий шар - з Карбонільного заліза.1934 р. німецька фірма «IG Farben» випустила першу промислову партію магнітної стрічки. У цей же час були створені досить ефективні підсилювачі для запису і відтворення сигналів і кільцеві магнітні головки. Апарат для запису сигналів на порошкові стрічки отримав назву магнітофон.

Номер слайду 7

50-ті роки минулого століття – період інтенсивного розвитку магнітного запису. Розпочато випуск побутових магнітофонів (один з перших - котушковий магнітофон «Дніпро»).

Номер слайду 8

1963 р. фірма «Philips» розробила і випустила компакт-касету.1967 р. випущений перший в СРСР касетний магнітофон «Десна».

Номер слайду 9

1967 р. в японській компанії NHK був продемонстрований перший у світі цифровий звукозаписний апарат.1984 р. з'явився новий носій – магнітний диск, який забезпечує високу (теоретично - до 20000 біт / мм) щільність запису. Друга половина 80-х р.р. – з'являються побутові відеомагнітофони (перший вітчизняний відеомагнітофон побутового призначення -«Електроніка ВМ-12»).

Номер слайду 10

1987 р. був прийнятий стандарт на систему цифрового запису R - DAT (Digital Audio Tape) і почався продаж цифрових магнітофонів. У цей же час завдяки спільним зусиллям фірм PHILIPS та SONY був розроблений стандарт оптичного запису сигналів на компакт-диск (CD) і розпочато випуск відповідної апаратури. Система «компакт-диск» (а згодом і система DVD) почала витісняти системи магнітного запису.

Номер слайду 11

На студіях і в побуті використовуються відеокамери. У обчислювальних пристроях широко застосовується зберігання інформації на жорстких магнітних дисках. Тому в наші дні магнітний запис інформації не втрачає своє значення.

Номер слайду 12

Дякую за увагу

pptx
До підручника
Фізика 9 клас (Бар'яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Кирюхіна О.О. (за редакцією Баряхтара В.Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 27. Електромагніти та їх застосування
Додано
8 листопада 2021
Переглядів
9652
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку