магнітний запис інформаціі презентація

Про матеріал
матеріал для роботи з дітьми на уроках фізики по темі : " Магнітний запис інформаціі". використрвуваи я к презентацію
Зміст слайдів
Номер слайду 1

магнітний запис інформації

Номер слайду 2

Магнітний запис спосіб запису електричних сигналів на шарі оксиду заліза чи іншому магнітному матеріалі, нанесеному на немагнітну основу: тонку пластикову стрічку, алюміній, скло, тощо.

Номер слайду 3

Принцип запису та відтворення

Номер слайду 4

                Історія та сучасний стан. Роком народження магнітного запису вважається 1898 рік, коли данський фізик Вальдемар Поульсен вперше здійснив магнітний запис звуку на стальну дротину. Свій винахід В. Поульсен назвав телеграфоном через те, що пристрій був призначений для роботи разом з телефоном для виконання функцій, схожих до функцій сучасного автовідповідача. Апарат Поульсена мав малу гучність та великі спотворення. Магнітний дріт був незручним у використанні: він скручувався, у разі пориву потребував спеціального зварювання. В 1928 році в США був запатентований носій магнітного записуу вигляді гнучкої стрічки на паперовій основі знанесеним на неї робочим шаром — магнітним порошком.

Номер слайду 5

У 1967 році в японській компанії NHK був продемонстрований перший у світі цифровий звукозаписний апарат.1984 р. з'явився новий носій - магнітний диск, який забезпечує високу (теоретично - до 20000 біт / мм) щільність запису. Друга половина 80-х р.р. - з'являються побутові відеомагнітофони (перший вітчизняний відеомагнітофон побутового призначення - «Електроніка ВМ-12»).

Номер слайду 6

Магнітні тверді диски. У 1956 році фірма IBM використала магнітний запис для обчислювальної техніки — створила пристрій на жорсткому магнітному диску ємністю 5 Мегабайт. Вага цього пристрою — 1 тонна, вартість — 50 тис. доларів.

Номер слайду 7

У 1987 році був прийнятий стандарт на систему цифрового запису R - DAT (Digital Audio Tape) і почався продаж цифрових магнітофонів. У цей же час завдяки спільним зусиллям фірм PHILIPS та SONY був розроблений стандарт оптичного запису сигналів на компакт-диск (CD) і розпочато випуск відповідної апаратури. Система «компакт-диск» (а згодом і система DVD) почала витісняти системи магнітного запису.

Номер слайду 8

На студіях і в побуті використовуються відеокамери. У обчислювальних пристроях широко застосовується зберігання інформації на жорстких магнітних дисках. Тому в наші дні магнітний запис інформації не втрачає своє значення.

Номер слайду 9

pptx
Додано
22 листопада 2021
Переглядів
2513
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку