Масаж для стоп ніг в домашніх умовах

Про матеріал
Масаж стоп сприяє збільшенню життєвих сил, покращує сон, настрій, загальне самопочуття. У цілому ця процедура дуже приємна, але якщо є проблеми в якійсь системі організму, то у відповідній точці можуть виникати пронизливі больові відчуття. Це так звані точки болю, які у кожної людини свої, і їм варто приділяти особливу увагу.
Перегляд файлу

Масаж для стоп ніг

Масаж стоп сприяє збільшенню життєвих сил, покращує сон, настрій, загальне самопочуття. У цілому ця процедура дуже приємна, але якщо є проблеми в якійсь системі організму, то у відповідній точці можуть виникати пронизливі больові відчуття. Це так звані точки болю, які у кожної людини свої, і їм варто приділяти особливу увагу. В різних частинах стопи чутливість може дуже відрізнятися, хороший знак — якщо через кілька процедур ступні стають менш чутливими до дотику.

Масаж стоп сприяє збільшенню життєвих сил, покращує сон, настрій, загальне самопочуття. У цілому ця процедура дуже приємна, але якщо є проблеми в якійсь системі організму, то у відповідній точці можуть виникати пронизливі больові відчуття. Це так звані точки болю, які у кожної людини свої, і їм варто приділяти особливу увагу. В різних частинах стопи чутливість може дуже відрізнятися, хороший знак — якщо через кілька процедур ступні стають менш чутливими до дотику. У будь-якому разі вже після першого сеансу масажу відчувається легкість і розслабленість у ногах і в усьому тілі.

 Масаж стоп є безпечною технікою, не здатною завдати організму ніякої шкоди, на відміну від прийому ліків. Після проведення такої терапії може спостерігатися так званий очисний період. Наприклад, якщо є проблеми з респіраторною системою, то після масажу буде очищатися слизова носа. Цей природний процес займе певний час. Процес оздоровлення організму на різних рівнях за допомогою масажу стоп може зайняти досить тривалий час, але результат буде. Масажні процедури бажано проводити ввечері, перед сном. Перед цим зробіть ванночку для ніг, походіть по масажному килимку або по гальці (квасолі, гороху), насипаній в коробку з-під взуття. Переступайте з однієї ноги на іншу, поки больові відчуття не притупляться. Важливо, щоб у процесі масажу нога була розслаблена. Якщо ви виконуєте самомасаж, покладіть одну ногу на іншу або сядьте і зігніть її в коліні. Також можна сісти в крісло і звісити ноги за підлокітник. Розігрійте руки. Спочатку всю стопу розітріть активними рухами у напрямку від пальців до п`яти. Кожен палець ноги розімніть подушечками пальців рук, при цьому рухайтеся від нігтя до основи. М`якими й інтенсивними круговими рухами по масажуйте кісточки. Загальний масаж кожної стопи триває не менше трьох хвилин, масаж кожної больової точки — не менше хвилини. Після завершення процедури ще трохи потопчіться на масажному килимку.

 

docx
Додав(-ла)
Марчук Василь
Додано
17 лютого 2020
Переглядів
664
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку