Масова частка елемента в сполуці

Про матеріал

Дана презентація допоможе вчителю цікаво провести урок, адже запропоновані завдання унаочнені малюнками з відповідними речовинами, а також використовуються міжпредметні зв"язки хімії та географії, математики і мистецтва.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Масова частка елемента в сполуці

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Малахіт – крихкий мінерал зеленого кольору, має формулу Сu. CO3(OH)2 . Його вважають російським каменем, оскільки слава його почалась із 1635р. після відкриття уральських малахітових рудників, які сьогодні майже вичерпані. Визначте масову частку Купруму у цій сполуці.

Номер слайду 4

Бірюза має блакитний колір завдяки наявності в цій сполуці йонів Купруму. Бірюза хімічно нестійка: поглинає вологу, всмоктує жири, “боїться” сонця, взаємодіє з вуглекислим газом, набуваючи зеленого кольору. Камінчик масою 208г містить 16г атомів Купруму. Обчисліть масову частку Купруму в бірюзі.

Номер слайду 5

Зелений колір смарагдів зумовлений наявністю в них домішок елемента Хрому з масовою часткою 0,14%. Найбільшим з необроблених смарагдів вважається смарагд знайдений в Україні (Волинь) у 1970р. Його масастановить 5360г. Обчисліть масу ато-мів Хрому в цьому кристалі.

Номер слайду 6

Сапфіри синього кольору здавна були “королівськими каменями” – символами мудрості, влади, перемоги. Це різновид корунду з масовою част-кою Алюмінію 52,9% тадомішками Титану й Феруму. Обчисліть масу кристала сапфіру, в якому міститься 5,4г атомів Алюмінію.

Номер слайду 7

Складіть задачу за малюнком: Сильвін – KCl, 50г m(K) - ?

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Вивчити §Задача 1 Успіхів!

pptx
Додано
3 лютого 2018
Переглядів
2508
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку